HOQUEI OK LLIGA PLATAFUTBOL SALA COMPETICIÓ

L'Alpicat guanya i ja és líder

L’equip de Xavi Roy venç a la pista del Mataró, al qual desbanca del primer lloc a la taula || Els lleidatans, avalats per un centenar d’aficionats, encadenen el setè triomf

Els jugadors de l’Alpicat celebren la victòria aconseguida ahir a la pista del Mataró.MERI MATA

El Lleida.Net Alpicat es va imposar ahir a la pista del Mataró (2-4), amb la qual cosa encadena la setena victòria i fa història al situar-se per primera vegada al capdavant de la classificació de l’OK Lliga Plata, desbancant precisament l’equip barceloní. El conjunt que entrena Xavi Roy va merèixer un triomf més còmode i va haver d’esperar fins als últims segons per sentenciar el rival. Mataró i Alpicat es jugaven el lideratge abans de l’aturada de lliga (vegeu el desglossament) i la importància del partit per als lleidatans es va reflectir a la grada, amb la presència d’un centenar d’aficionats que van viatjar en dos autocars i alguns vehicles particulars.

L’Alpicat va arribar al partit en un gran moment de forma, davant d’un rival que ha perdut força en les últimes jornades i als sis minuts ja guanyava per 0-1, gràcies a un gol d’Eduard Piñol. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

Tot just començar la segona meitat va arribar el 0-2 al transformar Joan Ramon Serret un llançament directe per la desena falta del Mataró. Però l’equip bareloní va empatar en dos minuts amb gols de

Cusachs

i Florenza, aquest a l’anotar una falta directa per targeta blava a Sisco Ariza. Mats Zilken va tornar la tranquil·litat amb el 2-3 (31’) i a falta de dos segons Joan Ramon Serret va fer el 2-4.

“Hem tingut ocasions per aconseguir un resultat més folgat, però s’han notat nervis i ens hem complicat la vida”, va explicar Xavi Roy. “Aquests jugadors no han viscut mai una situació així”, va afegir i va agrair l’ajuda de l’afició: “Ens han donat una bona empenta.”

misiones

La selecció de Catalunya es va quedar a les portes de les semifinals al Mundial de futbol sala al perdre a quarts de final davant del combinat de Sud-àfrica per 3-7.

El partit es va decidir a favor dels sud-africans quan aquests van anotar tres gols en només dos minuts després del descans, passant el marcador de l’1-1 a l’1-4, davant d’un rival que va desplegar un excel·lent joc. Els gols del combinat de Catalunya els van anotar Nacho Vega, Josemi Lamora i Sergio Saavedra.

Malgrat aquesta derrota, la selecció catalana, dirigida pel tècnic lleidatà Jordi Rexach, ha anat en progressió en les últimes cites mundialistes. El 2007, en la seua estrena en un Mundial, la selecció catalana va finalitzar tretzena i quatre anys més tard va ser setena.

Vetada el 2015 a Bielorússia, on no va poder participar malgrat estar classificada, ara a l’Argentina lluitarà (el partit s’havia de disputar la matinada passada, hora catalana) pels llocs cinquè i sisè davant de la potent Colòmbia, la campiona dels dos últims mundials. Passi el que passi, Catalunya aconseguirà el millor resultat de la seua història.

Les semifinals del Mundial les disputaran Argentina i Paraguai, d’una banda, i Brasil-Sud-àfrica, per l’altra.

Dos setmanes d’aturada, abans de la recta final

La competició a l’OK Lliga Plata s’atura durant dos setmanes, amb la qual cosa el Lleida.Net Alpicat no tornarà a jugar fins al dia 27, quan rebrà el Taradell, obrint així la recta final de la Lliga, en la qual l’esperen diversos rivals directes. “A l’equip li anirà bé aquest descans i també podrem recuperar algun jugador lesionat”, va explicar el tècnic de l’equip, Xavi Roy.