EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC, en caiguda lliure

Va començar guanyant però mai va tenir el control del partit i el Júpiter va remuntar || Els locals tan sols han sumat un punt dels últims dotze disputats

Roger Canadell colpeja la pilota ahir durant el partit davant del Júpiter.

Roger Canadell colpeja la pilota ahir durant el partit davant del Júpiter.NICOLÁS ARLANZÓN

L’EFAC Almacelles es troba en caiguda lliure després de perdre contra el Júpiter (2-4). La situació és preocupant per als jugadors de Paco Márquez, que per més que ho intenten no aconsegueixen aixecar el cap. Els del Segrià, que arrosseguen una plaga de lesions, van tornar a caure de forma contundent davant d’un Júpiter necessitat que va saber aprofitar el baix estat de forma dels lleidatans.

El partit va començar de la pitjor forma possible per al conjunt local amb la lesió d’Adrià Monfort quan tan sols s’havien disputat vuit minuts. El lateral arrossega tota la temporada amb problemes físics. Tot i així, els locals van semblar superar el primer obstacle i després d’insistir en la porteria rival al tram inicial Òscar Canadell va inaugurar el marcador aprofitant una bona assistència del seu germà Roger. El davanter va batre el porter visitant (1-0, 17’). L’EFAC trencava la negativa ratxa de tres duels sense veure porta.

Poc els va durar l’alegria als locals que van veure com el Júpiter igualava el matx en un llançament de falta directa. A més, en aquesta desafortunada acció, el porter Jordi Chiné es va lesionar intentant rebutjar la pilota, que va acabar dins de la xarxa (1-1, 35’). El debutant Pau Mora va veure com el seu equip encaixava el segon gol abans del descans, sense que pogués fer res gràcies al gran xut de Prat des de fora de l’àrea.

L’EFAC va sortir al terreny de joc disposat a donar-ho tot a la segona meitat. Després d’una jugada màgica de Roger, Montoy va aprofitar la seua assistència per marcar el gol de l’empat, quan havien transcorregut quinze minuts de la segona meitat. Tot i així, Peris va tornar a avançar el conjunt visitant després de disposar de nombroses ocasions per avançar-se en el marcador. A falta de dotze minuts per a la conclusió, l’Almacelles perdia i queia en provocacions deixant-se influir per l’actitud rival. El triplet arbitral no va saber gestionar el partit i se’ls va escapar de les mans. Van ser massa permissius amb els barcelonins.

Tot i així, ela dos equips van acabar el matx amb un jugador menys, arran de les expulsions d’Eric Ruiz, per part dels visitants, i d’Amine. Amb nul·la capacitat de reacció local, va arribar el definitiu 2-4, obra de Ruy Gama.

L’equip local perd diversos efectius en una setmana complicada, abans de visitar l’Andorra. Així doncs, la derrota s’uneix a la baixa de jugadors importants a la plantilla. La mala sort de l’EFAC es reflecteix en la classificació; els lleidatans encara necessiten dos triomfs per assegurar-se la permanència a Primera Catalana. Ara mateix l’equip cau a la novena plaça a la classificació, amb 40 punts.

“El partit l’hem perdut nosaltres”

El tècnic de l’EFAC, Paco Márquez, que va explicar el seu malestar amb l’actuació arbitral, va dir que “hi ha dos jugades polèmiques que suposen la remuntada del Júpiter, però el partit l’hem perdut nosaltres”. L’entrenador local va insistir que “hem estat més pendents de l’àrbitre que de jugar a futbol”. Márquez va analitzar com arribaven al duel un i un altre equip afirmant que “ells es jugaven la vida i nosaltres sempre aspirem a més però és difícil pujar posicions”. Finalment va voler destacar la importància de les baixes assegurant que “fa mesos que estem amb la mateixa situació, no recuperem gent. Avui hem perdut 3 jugadors i no crec que els recuperem”.