L'ICG Lleida cau a l'últim sospir malgrat tenir durant els 40 minuts el campió contra les cordes

L’ICG Lleida cau a l’últim sospir malgrat tenir durant els 40 minuts el campió contra les cordes |

Filip Djuran, defensat per Dani Rodríguez, es va quedar a prop d’igualar el rècord en triples.ÓSCAR MIRÓN

L’ICG Força Lleida va posar ahir el punt final a una temporada molt més tranquil·la i menys convulsa que la passada, però no ho va poder fer amb una victòria de prestigi davant del campió i nou equip d’ACB, el Betis. La va merèixer pràcticament durant els 40 minuts del matx. Tret del 25-26 a l’inici del segon quart i un parell d’empats, els de Jorge Serna van tenir els bètics contra les cordes, arribant a dominar per 14 punts en diverses ocasions, però la por a guanyar els va poder al final. Un demolidor parcial de 3-17 en l’últims quatre minuts els va acabar privant d’un dolç comiat.

El partit va començar amb l’ICG Lleida comandant el marcador gràcies a l’encert sota els taulers de Shaquille O’Neal (6 punts) i de Feliu (5) des del perímetre, que va obligar el tècnic bètic a demanar el primer temps mort quan no s’havia arribat a l’equador del quart, després de completar els lleidatans un parcial de 7-0 que els va donar el màxim avantatge fins llavors, vuit punts (13-5). Els andalusos van tornar el cop tot just reprendre’s el joc amb un parcial de 4-10, que va igualar de nou el duel i va deixar la diferència en dos punts, la mateixa que va reflectir el duel al final del primer assalt (23-21).

El serbi, amb els seus sis triples, va fer somiar amb la victòria, però al final va fallar els triples decisius

A l’inici del segon, el Betis va aconseguir posar-se per primera vegada al davant en el marcador (25-26), però la situació va fer un tomb total amb la irrupció de Filip Djuran. El serbi va treure el braç a passejar i va deixar fora de combat els campions amb cinc triples en aquest període. Els tres primers van servir per completar un parcial d’11-2 i recuperar els vuit punts d’avantatge (36-28), cosa que va obligar Curro Segura a parar de nou el partit. Les instruccions van tornar a fer efecte i el Betis va recuperar terreny gràcies al seu joc exterior (36-33). Però de nou va aparèixer Djuran que, amb dos triples, va liderar un altre parcial per elevar la màxima renda fins als 14 punts (49-35). Veure-ho per creure-ho. L’ICG Lleida, amb moltes rotacions i atorgant Serna protagonisme als seus del planter, sobretot Lafuente, estava ballant tot un ACB, incapaç de parar la sagnia exterior del serbi (15 punts i 5 de 6 triples), a què també es va unir un Kyei molt actiu a les dos cistelles (9 punts i 4 rebots).

El xoc estava encarrilat, però faltava tot un món, i més davant d’un rival amb tanta qualitat. Però l’ICG va aguantar el tipus, almenys en el tercer assalt. Un altre triple de Djuran, el sisè de la nit (es va quedar a un del rècord del club que ostenta Greg Kahlig amb 8), va igualar la màxima renda de 14 punts. Encara que el Betis va apretar, l’ICG va sobreviure des del tir lliure, però a l’últim quart es va ensorrar. Va arribar a mantenir la renda entorn dels 10 punts, però la precipitació i la por es van apoderar dels jugadors en els últims minuts. Triples que no van tocar ni cèrcol i la precipitació van ajudar que el Betis donés la volta al marcador amb un triple a menys de 3 segons del final.

Djuran ho va intentar però la sort li va ser esquiva i el Força Lleida va tancar un curs amb l’objectiu de la permanència complert amb escreix. Ara toca reflexionar i decidir cap a on es vol anar.