ATLETISME EUROPEU SUB-23

Bernat Erta, a la final

Guanya la semifinal de 400 amb marca personal (46.28), la millor europea de l’any i la segona espanyola de la història sub-20 || Favorit avui a medalla

Bernat Erta, al concloure la semifinal en què es va imposar i es va classificar per a la final.SEGRE

L’atleta lleidatà Bernat Erta Majó va tornar a meravellar en una cita internacional en un any en què va d’èxit en èxit i polvoritzant marques i avui buscarà la medalla a la final dels 400 metres de l’Europeu sub-20, a partir de les 19.00 hores. Ahir, en la seua estrena a la competició que es disputa a Boras (Suècia), va guanyar la semifinal i va fer marca personal (46.28), que és, a més, la millor marca europea de l’any en la seua categoria i la segona millor espanyola sub-20 de tots els temps (després de la de David Canal amb 45.93). Amb només 18 anys, el seu registre suposa col·locar-se també líder espanyol absolut aquest 2019. Bernat, que sortia amb la tercera millor marca dels participants (46.45), va vèncer a la semifinal sobre la photo-finish l’italià Edoardo Scotti (46.29), que era el que té la millor marca –no aconseguida aquest any– amb 45.84. Erta, que s’entrena amb el seu pare Quim, va comentar a SEGRE que “he tingut molt bones sensacions, però no m’esperava fer una marca així en semifinals, podia ser més probable a la final, però ha estat una semifinal molt dura”, va admetre. Sobre les aspiracions a la final, Erta va comentar que “buscaré la millor medalla possible. Crec que encara no he donat el cent per cent i penso que puc fer una millor marca a la final perquè a la semifinal no he forçat tot el que podia”, va explicar el que ha estat aquest any medalla de plata a l’Europeu absolut amb el relleu 4x400.

Pel que fa a l’altre lleidatà en aquest Europeu, el targarí Arnau Monné, va córrer la final dels 100 metres (ho va fer caminant), malgrat estar lesionat, per d’aquesta manera comptar al palmarès com a finalista.

Maria Vicente, campiona en heptatló amb rècord L’atleta catalana Maria Vicente manté la seua progressió meteòrica i va celebrar un altre títol internacional a l’imposar-se en l’heptatló del campionat d’Europa sub-20. Ho va fer, a més, amb una nova marca personal (6.115 punts), que és nou rècord de Catalunya i d’Espanya absoluts. En les tres proves d’ahir Vicente, de pare cubà i mare amb orígens a Conca però nascuda i resident a l’Hospitalet de Llobregat, va millorar la seua marca personal en el llançament de javelina (44,19), va fer un millor salt en el concurs de longitud de 6,25 i es va assegurar l’or amb una millor marca personal en els 800 m (2: 16:29), la prova que va tancar l’heptatló. La marca també és la millor marca mundial de la temporada de la categoria sub-20. La plata va ser per a la irlandesa Kate O’Connor, que va fer rècord nacional (6.093 punts), i el bronze, per a la turca Annik Kälin (6.069).