POLIESPORTIU BASE

Or per a Lleida en judo

Ai Tsunoda es va proclamar ahir campiona en la categoria de 70 quilograms del Festival Olímpic de la Joventut Europea || Bat a la final Yael van Heemstd

Or per a Lleida en judoCOE

Ai Tsunoda, del Dojo Lleida, es va proclamar ahir campiona en la categoria de 70 quilograms de judo al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), que es disputa a l’Azerbaidjan. La lleidatana va aconseguir la medalla d’or al superar a la final l’holandesa Yael van Heemst amb un ippon a 1:40 de l’inici del combat, demostrant una gran concentració i superant l’altura de la rival.

Tsunoda va afrontar la competició en una única jornada, amb un gran desgast físic, però que va acabar amb un gran resultat per al judo lleidatà. Després de quedar exempta de la primera ronda, la lleidatana es va mesurar en l’eliminatòria de vuitens a la judoka txeca Julie Zarybnicka. Tot just va tenir rival Tsunoda, ja que als 28 segons el combat es va decidir amb un ippon. En la ronda de quarts, la lleidatana es va trobar amb la danesa Ida Jakobsen, amb qui tampoc va tenir excessius problemes per superar-la en 46 segons. En la lluita per les medalles, a semifinals, la representant del Dojo va tenir com a rival l’alemanya Anna Olek, però Tsunoda també va demostrar una espectacular superioritat amb un ippon i waza-ari en 36 segons de combat. Van Heerst, l’altra finalista, va tenir molt més desgast que la lleidatana per assolir la final, encara que en semifinals va batre la italiana Carolina Mengucci en només 51 segons amb ippon i waza-ari. La lleidatana, que va ser medalla de bronze al Campionat d’Espanya absolut i or als Europeus de categoria cadet, és una de les millors promeses del judo estatal als seus 17 anys i no es descarta que pugui estar en un futur representant Espanya en uns Jocs Olímpics. Tsunoda afegeix l’or en el FOJE a una temporada extraordinària, amb resultats que avalen la seua gran projecció.