BÀSQUET LEB OR

Un equip amb molt per polir

L’ICG Força Lleida s’estavella davant d’un Osca més efectiu i conjuntat i cedeix el Trofeu Ciutat de Lleida || Als lleidatans els va faltar direcció, intensitat defensiva i clarividència en atac

Shaquille Cleare va ser dels pocs que van tenir una mica d’encert en atac, encara que sense regularitat.ITMAR FABREGAT

L’ICG Força Lleida no va poder endur-se a les seues vitrines una nova edició del Trofeu Feròptics Ciutat de Lleida, al perdre davant del Peñas Osca (70-84) en un partit que els aragonesos van dominar gairebé de principi a fi i en el qual els de Jorge Serna van evidenciar que encara han de polir moltes coses a una setmana vista del debut a la lliga. L’ICG va entrar fred al matx, amb una defensa poc intensa i amb molt poca circulació de la pilota, al contrari que l’Osca, que va començar molt endollat i al cap de poc ja doblava el seu rival (5-11). Serna va donar entrada a quatre jugadors d’una tacada (Chapela, Shaquille Cleare, Carei i Pa Mor Diene) i la decoració va canviar radicalment. Un parcial de 6-0 va igualar el partit i va obligar el tècnic aragonès a demanar temps mort. El joc dels lleidatans es va mantenir. Un triple de Chapela, que va donar un altre ritme a l’equip, va completar un parcial de 9-0 i Santa Ana, en transició, va establir poc després la màxima diferència en tot el duel (16-12), per arribar al final del quart amb dos punts a dalt (20-18). Però tot va canviar en el segon període, en el qual l’ICG Lleida va ser esclafat pel seu rival, que va aprofitar al màxim les grans facilitats que els lleidatans van regalar en defensa, on sempre arribaven un segon tard. En atac la situació no va ser millor. L’equip no va amenaçar amb el seu tir, que va ser estèril, i tampoc hi va haver fluïdesa en lapassada, abusant en excés del bot sense trobar una opció clara per llançar. Així l’Osca li va endossar un parcial global de 17-30 per anar-se’n amb un avantatge d’11 punts al descans (37-48). Serna, molt enutjat, va allargar el temps al vestidor intentant la reacció, que no va arribar a la represa. La sagnia visitant no va cessar i l’avantatge es va elevar fins als 15 punts d’inici (37-52). Els de negre només subsistien gràcies als punts de Shaquille a la pintura, el tir exterior de Feliu i alguna penetració de Carey. Al final del tercer quart el desavantatge era de deu punts (50-60), però sense aparences de reacció. A l’últim assalt, Serna va haver de parar el partit als dos minuts perquè l’Osca havia recuperat la màxima renda (52-67). Dos triples seguits de Feliu i Santa Ana van semblar donar un altre aire al Força Lleida, però va ser un miratge i els aragonesos van assolir el màxim avantatge, 16 punts (58-74). El tècnic lleidatà, que ahir no va poder comptar amb Agustí Sans (inèdit encara aquesta pretemporada) ni amb Marc Martí, va optar per jugar els últims minuts sense un base pur, amb Carey d’improvisat director d’orquestra. La situació no va empitjorar, però tampoc va millorar, per tancar amb una derrota l’últim amistós seriós abans d’arrancar la lliga d’aquí a una setmana.