Desastre blaugrana

El Barça no sap reaccionar al gol inicial del Granada, que sentencia amb un penal, i els de Valverde sumen la segona derrota a la Lliga || Segueix sense guanyar fora de casa aquesta temporada tot i que Messi i Ansu Fati van haver d’entrar després del descans

Luis Suárez remata davant de Domingos Duarte, jugador del Granada.

Luis Suárez remata davant de Domingos Duarte, jugador del Granada.SEGRE

Un fluix i decebedor Barça va perdre ahir per 2-0 al Nuevo Los Cármenes davant del Granada, que es va confirmar com la revelació en aquest inici de campionat i es col·loca com a colíder de la Lliga, empatat a punts amb Sevilla i Atlètic. Els gols d’Azeez, en els primers compassos del partit, i de Vadillo, de penal durant el segon temps, van permetre als andalusos emportar-se el triomf contra un Barça molt embussat i que amb prou feines va crear perill.

El tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, va tornar a deixar d’inici a la banqueta Messi, tal com ja va fer dimarts en el partit de Lliga de Campions amb el Borussia Dortmund. Aquesta vegada l’argentí va estar acompanyat pel del planter Ansu Fati per formar d’inici amb Luis Suárez, Antoine Griezmann i Carles Pérez al trident d’atac. Però en la primera acció del partit va marcar el Granada, encara que els visitants van demanar una possible falta sobre Lenglet en l’origen de la jugada. Passaven uns segons del primer minut quan la centrada d’Antonio Puertas es va enverinar després de tocar en un defensa i Azeez va rematar de cap a la línia de gol per establir l’1-0.

El xilè, que va entrar al camp per Rakitic, va tocar la pilota amb la mà i el VAR va confirmar el penal

El Barça es va apoderar de la pilota després de rebre un gol tan matiner, encara que qui va estar a punt de marcar abans d’arribar al quart d’hora va ser de nou l’equip local, en una gran acció individual d’Antonio Puertas que va obligar a lluir-se Ter Stegen.

La primera ocasió del Barcelona va arribar en l’equador del primer temps, amb una falta directa des de la frontal de l’àrea que Luis Suárez va estavellar a la barrera. Tanmateix, el quadre blaugrana tot just va crear més perill abans del descans i de fet no va rematar entre els tres pals de la meta local en tot el primer temps. L’equip blaugrana va tenir molts problemes per superar la pressió alta del Granada i només per la banda esquerra, amb Carles Pérez, va trobar algunes vies per arribar a l’àrea rival. Els locals no es van limitar a defensar l’1-0, sinó que buscaven atacs ràpids cada vegada que recuperaven la pilota i en diverses ocasions més van rondar amb perill en el primer temps la porteria visitant.

Valverde va deixar al vestidor al descans Júnior Firpo i Carles Pérez per donar entrada a Ansu Fati i Messi, encara que a l’inici del segon temps va tornar a estar a punt de marcar de nou el Granada en un error de Ter Stegen, que gairebé es cola la pilota a la seua pròpia porta al no blocar bé un cuir fàcil. Va millorar una mica el Barça amb l’entrada de Messi, jugant entre línies darrere dels tres davanters, i Ansu Fati va donar un pèl de profunditat al camp per la banda esquerra. Ernesto Valverde va esgotar els canvis amb mitja hora de partit encara al davant a l’entrar Arturo Vidal per Ivan Rakitic. Tot just entrar al camp, el centrecampista xilè va tocar amb la mà la pilota a l’àrea després d’una falta llançada per Vadillo i l’extrem blanc-i-vermell es va encarregar de marcar el 2-0 al transformar en un penal assenyalat per l’àrbitre al consultar el VAR. El Barcelona va provar per primera vegada el portuguès Rui Silva en el minut 68, en una bona jugada personal d’Ansu Fati, l’únic jugador capaç de desequilibrar en els visitants. Els de Valverde van apretar a l’últim quart, encara que amb més cor que futbol, i van trepitjar molt l’àrea local, malgrat que sense ocasions clares, fins que Messi va posar a prova Rui Silva a falta de deu minuts. Allà es va acabar el bagatge ofensiu d’un Barça incapaç, que va veure com les últimes ocasions, fins i tot, van ser dels locals, amb una falta directa de Vadillo que va anar fora per poc.

El Barça no ha estat capaç de guanyar ni un dels quatre partits oficials que ha disputat lluny del Camp Nou aquesta temporada, una cosa que no ocorria des del 1998 amb Louis van Gaal a la banqueta. A més, els 7 punts en 5 jornades és el pitjor bagatge per als blaugranes des del 1994, quan Johan Cruyff encara entrenava el Barça. La defensa ha encaixat ja 9 gols en les 5 primeres jornades de Lliga, xifra que no s’havia assolit des de la 1996-97, amb Bobby Robson. Només la temporada amb Van Gaal els blaugranes acabarien guanyant la Lliga, amb 11 punts de marge sobre el Reial Madrid.