OK LLIGA VIC - LLEIDA LLISTA

CRÒNICA | El Llista s'estrena a Vic

Els d’Albert Folguera sumen la primera victòria de la temporada i enfonsen una mica més els d’Osona || Els llistats van remuntar en dos ocasions per sentenciar en una gran segona part

Joan Cañellas i Marc Palazón, ahir golejadors, intentar prendre la bola a un jugador del Vic davant de l’atenta mirada de Folguera.EL 9 NOU

El Lleida Llista va estrenar ahir el caseller de victòries al guanyar per 2-5 a la pista del Vic, en un duel en què els lleidatans van haver de remuntar en dos ocasions un marcador advers per després sentenciar en una gran segona meitat. Gefflot, la gran novetat al quintet titular, es va estrenar com a golejador amb el seu nou equip, i també ho va fer l’argentí Mauro Giuliani. El duel no va començar gens bé per als interessos llistats, que al primer minut de joc ja anaven al darrere en el marcador. Va ser en una jugada desafortunada, en la qual Andreu Tomàs va desviar un servei des de la dreta de Roger Font que va sorprendre el seu germà Lluís, i va introduirla bola a la seua porteria (1-0). La reacció dels d’Albert Folguera no es va fer esperar i al cap de dos minuts Gefflot aprofitava un rebuig de Burgaya a tir d’Andreu Tomàs per igualar la contesa (1-1). El capità llistat, que s’havia reposat de la primera acció, va tenir a prop el segon gol, però el porter del Vic ho va impedir.

Els locals van poder posar-se de nou davant al minut 15, en una falta directa per la targeta blava que va veure Oriol Vives, però el francès Le Berre no ho va aprofitar. El Llista va jugar dos minuts en inferioritat i quan estava a punt de recuperar el jugador exclòs, Roger Font tornava a avançar l’equip a l’aprofitar un rebuig de Lluís després d’un tir de Marc Povedano (2-1). Aquesta vegada la reacció tampoc es va fer esperar. Dos minuts més tard, just després que Lluís salvés el 3-1, Palazón, de fort tir des de mitja pista, va sorprendre Burgaya i va equilibrar de nou el lluminós (2-2). Abans d’arribar al descans, Joseph, Palazón i Giuliani van estar a prop d’anotar el tercer.

La segona part va començar amb els locals bolcats davant de la porteria de Lluís Tomàs, que va salvar el gol en dos accions just abans que arribés la jugada clau. Oller comet la desena falta del Vic i la corresponent falta directa l’executa Vives, el seu tret el repel·leix Burgaya però des darrere arriba Cañellas per rematar al fons de la xarxa i posar per primera vegada al davant el Lleida (2-3). El gol va fer molt mal als de Quim López, que haurien pogut encaixar el quart en un servei de Giuliani a Vives, però aquest, sol, no va aconseguir batre el porter local.

Quan faltaven cinc minuts per al final, Le Berre ho va intentar en una jugada personal, però la bola va acabar al travesser, i a la contra següent Giuliani, després d’una gran assistència de Vives, va anotar el 2-4 que ja sentenciava el duel.

Al tram final, el Llista hauria pogut aconseguir un marcador encara més ampli, ja que Andreu Tomàs va fallar una falta directa i alguna ocasió més, igual que Palazón i Vives, fins que aquest últim, en jugada personal, situava el 2-5 definitiu a un minut del final de l’encontre, amb què van segellar un triomf important, el primer d’aquesta temporada.

Ara l’equip afronta aquesta setmana dos partits seguits a casa, dimecres contra de l’Iguada i diumenge amb el Lloret.

Folguera: “El triomf ens donarà molta confiança i solidesa”

Albert Folguera es va mostrar molt content amb una victòria que “ens donarà molta confiança i solidesa”, va dir, i va reconèixer que “el que tocava avui era això, treure com fos els tres punts, que són importantíssims, independentment de si jugàvem bé o malament. El resultat de l’altre dia [la derrota amb el Porto per 2-8 a la Copa Continental] havia fet mal i necessitàvem una victòria que ens donés tranquil·litat, perquè en cas d’haver perdut o empatat ens hauria generat més pressió”, va assegurar el tècnic.