Àlex Màrquez s’ha proclamat aquesta matinada a Malàisia campió del món de Moto2 després d’acabar segon en el circuit de Sepang, per darrere de Brad Binder i per davant del qual era el seu màxim rival per al títol, Thomas Luthi, pel que ha aconseguit el títol sense haver d’esperar a l’última carrera que se celebrarà a València. D’aquesta manera, els germans Màrquez tornen a protagonitzar una fita històrica, en guanyar sengles mundials en la mateixa temporada, com ja va succeir el 2014. No obstant això, ara té més valor, ja que llavors Àlex va guanyar el de Moto3 i ara és el de Moto2, l’avantsala de MotoGP, categoria que el seu germà Marc està dominant amb puny de ferro. Així, com fa cinc anys, Cervera celebrarà una festa és honor dels dos campions.

La carrera d’avui no ha estat fàcil per a Àlex. Partia de la "pole" i sempre ha estat en posicions de cap al costat de|juntament amb Binder, Luthi i el japonès Nagashima. Binder, que també tenia opcions al títol, ha arribat a tocar al de Cervera en un avançament. En l’últim tram de la cursa, Luthi ha quedat una mica despenjat respecte a Binder i Àlex, i ja no ha pogut tornar a enllaçar, amb la qual cosa el petit dels Màrquez, de 23 anys, ha pogut celebrar el títol en creuar la meta.