EL DETALL

Derrota sense pal·liatius del Lleida Llista

El Llista perd contra el Caldes en un partit per oblidar i accidentat, ja que Vives va haver de ser ingressat a l’hospital a causa d’un xoc amb Andreu Tomàs || Ja han volat 8 dels 12 punts a casa aquest any

Vives, a l’hospital.

Vives, a l’hospital.JORDI ECHEVARRÍA

Al Lleida Llista no li va jugar com a local aquesta temporada, almenys en aquest inici de Lliga. En els quatre partits que ha disputat a l’Onze de Setembre, els d’Albert Folguera ja han deixat escapar vuit dels dotze punts possibles, han sumat únicament una victòria i un empat i han encaixat dos derrotes, l’última ahir contra un Caldes molt superior (1-5).

Ahir no va sortir res. Els llistats van desaprofitar fins a quatre faltes directes i un penal, la majoria repel·lides pel pal, i com a súmmum van perdre al límit del descans un dels referents, Oriol Vives, que va tenir un aparatós xoc contra el seu company Andreu Tomàs que el va deixar grogui (vegeu el desglossament).

El porter Lluís Tomàs va tenir molta feina ja des del xiulet inicial. Els de Folguera patien en defensa, mentre que en atac l’únic recurs era el llançament llunyà, que gairebé sempre s’estavellava a la porteria barcelonina, ahir una muralla infranquejable.

Als deu minuts, un tret de Cristian era desviat per Rovira i, després de tocar Cañellas, s’allotjava al fons de la xarxa (0-1). Fins i tot sota l’efecte del gol en contra, el Llista va encaixar el segon dos minuts més tard, en un tir des de mitja distància d’Alexandre Acsensi després d’una altra badada defensiva.

Folguera va demanar temps mort i el Llista semblava reaccionar. Almenys va tenir més presència ofensiva, però sense fortuna. Sí que la va tenir Blanqué, que es va trobar sol i de fort tret va batre Lluís Tomàs (0-3). Oriol Vives va tenir l’ocasió de ficar l’equip al partit, però va fallar una falta directa per la targeta blava que va veure Giménez. Poc més tard, en un contraatac que va portar Andreu Tomàs, el pallarès va xocar violentament contra Vives i els dos es van quedar estirats a terra. Un altre contratemps més per a Folguera, que ja no podria comptar més amb l’exjugador de l’Igualada. A la represa, Gefflot i Joseph van posar a prova una altra vegada el porter rival, però va ser el Caldes el que va marcar, ara per mediació de Rosa amb un tret que va entrar per l’escaire (0-4). Amb el partit ja sentenciat, Andreu va llançar una altra falta directa i la bola es va estavellar al pal per a frustració del pallarès.

Les ocasions llistades se succeïen, però sempre amb el mateix resultat. I si entraven a la porteria, com un tret de Giuliani, els àrbitres anul·laven el gol per una infracció. Just després d’aquesta jugada, el Caldes va anotar el cinquè, que ja liquidava el duel. Tot i així, el Llista va gaudir de dos faltes directes més i d’un penal. Giuliani en va fallar una per partida doble (els col·legiats la van fer repetir) i Gefflot l’altra, i Andreu va enviar al pal la pena màxima. Sí que va encertar Àlex Joseph a quatre minuts del final per anotar el gol de l’honor d’un partit per oblidar, l’única nota positiva del que va ser el debut a l’OK Lliga del del planter Sergi Folguera.

Vives ha passat la nit en observació a l’hospital Oriol Vives va donar ahir l’ensurt al patir una commoció cerebral durant el duel d’ahir contra el Caldes. L’impacte amb el seu company Andreu Tomàs el va deixar KO. A la represa va intentar arribar a la banqueta, però es va desplomar i la doctora del Llista, Nunci Español, va decidir traslladar-lo a la clínica Montserrat, on li van practicar un TAC, els resultats del qual van donar negatiu, segons va confirmar ahir el president del club, Enric Duch, moments després d’anar a visitar el jugador a l’habitació amb el tècnic Albert Folguera. Vives havia de passar la nit en observació i, en cas que no empitjori el diagnòstic, està previst que avui li donin l’alta mèdica. Andreu Tomàs va poder jugar tota la segona part.