EL MILLOREL PITJOR

Pallissa històrica a l'ICG Força Lleida

L’ICG Força Lleida encaixa a Granada la derrota més gran de la seua història i la tercera consecutiva || No va estar en condicions de competir al mateix nivell que el rival

Marc Martí va jugar molt poc però va acabar eliminat per faltes.

Marc Martí va jugar molt poc però va acabar eliminat per faltes.ÁREA 11

Pallissa històrica la que va encaixar ahir l’ICG Força Lleida a la pista del Granada (86-47). Els lleidatans no havien perdut mai un partit per 39 punts i ahir ho van fer, en un duel en què van mostrar de nou la seua pitjor versió, encara més negativa que contra el Càceres. Ni la baixa d’última hora de Santa Ana per una lesió muscular va ser excusa per a la imatge que va donar ahir l’equip de Jorge Serna.

Un altre inici amb dubtes, nervis i males decisions que van portar els locals a aconseguir un parcial de sortida de 10-2, amb dos triples de l’ex del Lleida Josep Pérez. Serna no va tenir més remei que aturar l’encontre abans d’arribar a l’equador del quart. Stutz va acabar amb la sequera i el tècnic va començar a moure la banqueta, amb l’entrada de Shaquille i Chapela. Un triple de Stutz va ajustar una mica més les coses abans que el local Pardina hagués d’abandonar el pavelló en llitera al rebre un fort cop en un rebot. Chapela va tancar un parcial de 0-7 (10-9) i el base gallec va ser l’encarregat de tancar un primer quart amb més ombres que llums per a les dos parts (12-11).

Unes molèsties musculars van impedir que l’escorta nord-americà participés ahir en el partit

El segon període no va començar de la millor manera, amb un triple d’Alo Marín i la segona personal de Shaquille. A més, després d’una inexistent falta de Mbaye en atac, els àrbitres no van dubtar a assenyalar una tècnica a Serna, que no parava de protestar des de la banda. Els lleidatans van caure en barrina i van acabar encaixant un parcial d’11-0 després d’un triple de Marín (23-12). Serna va demanar el segon temps quan encara quedaven 7:33 per al descans. De nou va ser Stutz el que va posar fi a la sequera, però els lleidatans van començar a carregar-se de faltes. Segona de Martí i Chapela, que va donar pas a la màxima diferència fins al moment per als andalusos (28-14). Poc després va ser Stutz, desesperat amb els àrbitres, el que cometia la seua segona personal. Tot i així, el Força Lleida va protagonitzar una lleugera reacció i, després d’un triple de Feliu, Pablo Pin va aturar el matx (30-22). Quedaven 1:45 per arribar al descans, uns instants que es van convertir en un intercanvi de cops que no va fer més per beneficiar els locals, que se’n van anar camí dels vestidors amb una renda de 9 punts (35-26). Triple de Sans per obrir el tercer quart. Però l’alegria va durar un instant. Tercera personal de Martí i enlairament del Granada, que sense fer res de l’altre món es va situar amb una diferència de 15 punts a 4:48 per al final d’aquest acte (45-30). Serna va tornar a aturar el partit per intentar trobar la tecla que despertés l’equip d’una letargia que ja durava més d’un partit. Bortolussi i Cobos, des de la línia de tirs lliures, van ampliar la diferència fins al 49-30. Llavors va aparèixer cert orgull entre els lleidatans, que van aconseguir acabar amb el parcial de 9-0 amb una cistella de Feliu. Mbaye i Stutz, també des del tir lliure, van acabar amb un altre mal tercer quart. Tocava apel·lar a l’èpica amb el 49-36 i pel terrorífic nivell d’anotació, no hi havia bones sensacions. No va tardar gaire a demanar un nou temps mort Serna, ja que en poc més de dos minuts i mig no hi havia indici de canvi. És més, l’equip corria perill d’abaixar els braços (56-38). El resultat del temps va ser la cinquena de Martí i que el tècnic hagués de demanar un altre més només un minut més tard (61-38). El Força Lleida no tan sols no estava reaccionant sinó que vivia els seus pitjors moments. L’objectiu era ja maquillar una nova mala actuació. Però ni així. A falta de poc més de quatre minuts per al final, el Granada es va situar amb un marge de 30 punts (71-41). Fins i tot l’afició local animava els lleidatans en els tirs lliures, perquè l’assumpte anava camí d’humiliació. Josep Pérez, a 2:50, va ampliar l’avantatge fins als 31 punts (75-44). L’únic que desitjava el Força Lleida era que acabés el malson. Al final van ser 39 punts, la diferència més gran per la qual ha perdut en la seua història, que supera els 37 amb el Burgos (89-52) la campanya 14-15, i els 47 punts és la tercera pitjor anotació.