El Cadí perd a la pista del DVTK Miskolc i està obligat a guanyar el Pécs en l'última jornada per classificar-se

El Cadí perd a la pista del DVTK Miskolc i està obligat a guanyar el Pécs en l’última jornada per classificar-se || Podria ser segon o passar com un dels millors tercers

Laura Peña, que va firmar un gran partit en la direcció, intenta superar Marie-Eve Paget, base del Landes.

El Cadí no pot homenatjar amb un triomf l'extècnic Joan Carles PiéAgustí Peña

El Cadí la Seu està obligat a guanyar dimecres vinent a la pista del Peac-Pécs hongarès, en l’última jornada, per tenir opcions de classificar-se per a la següent ronda de la Eurocup Women, al caure ahir en terres magiars davant de l’Aluinvent DVTK Miskolc (73-69). El pobre encert ofensiu per part de les urgellenques i les innombrables pèrdues (la barbaritat de 29) van acabar condemnant un equip molt irregular que va maquillar la derrota al final a còpia d’orgull.

El Cadí ja no va entrar bé al partit, i això que la primera cistella va ser seua (0-2), un perfecte contraatac culminat per Irati Etxarri, una de les novetats en el quintet titular al costat de Bahí i Laura Peña, que van formar de sortida amb les habituals Wiese i Moore. Les pèrdues de pilota i les males decisions en la passada van ser un llast que va obligar Bernat Canut a parar el partit quan les hongareses, amb Goree i Morrison acaparant l’anotació, ja dominaven per set punts (11-4, m. 4).

El poc encert en el tir de dos i de tres i les pèrdues (29 en total) van ser claus en la derrota d’ahir

L’entrada d’Ariadna Pujol i Yurena Díaz va donar un altre aire a l’equip, especialment la canària, que va firmar quatre punts pràcticament seguits que van contribuir a reduir el desavantatge fins als quatre punts que va reflectir el marcador al final del primer quart (16-12), al qual el Cadí va arribar amb uns percentatges de tir desastrosos (0 de 4 en triples i un 33 per cent en el tret de dos punts) i set pèrdues.

La situació va millorar en l’arrancada del segon assalt i ho va fer, precisament, des de la línia de 6,75. Primer va ser Yurena i, en l’atac següent, Ariadna firmava el segon triple de la tarda per posar de nou en avantatge les de l’Alt Urgell (17-18) des del 0-2 inicial. Van ser els millors minuts del Cadí, que va arribar a manar per cinc punts d’avantatge (19-24) gràcies a l’encert sota el cèrcol de Moore.

Però allà es va acabar la reacció de les de Bernat Canut, que van encaixar un parcial de 10-2 (29-26), tallat per Wiese amb un triple.

La situació no va millorar ni amb el temps mort del tècnic urgellenc i el Cadí, que llavors ja acumulava 16 pèrdues, va arribar al descans amb un desavantatge de set punts (38-31), la màxima en tot el duel.

Era necessari un canvi i aquest va arribar tot just reprendre’s el matx. Una cistella de Moore i un triple de Yurena van posar al Cadí en el xoc, però va ser vist i no vist. Dos males decisions, que van desembocar en dos jugades de 2+1 de Morrison i Skoric i una cistella de Walker, van tornar a situar una altra màxima renda, ara de 10 punts (46-36). El desavantatge va arribar a ser d’11 punts amb un altre 2+1 de Morrison (51-40), però un parcial de 0-9 (51-49), amb quatre punts de Wiese i cinc de Nogic, amb triple inclòs, van obligar el tècnic local a parar el partit. La reacció no es va fer esperar i el Miskolc va tancar el parcial amb cinc a dalt.

Faltava un món i tot era possible, però l’inici de l’últim quart va acabar amb les opcions del Cadí de guanyar i segellar pràcticament la classificació. Un parcial de sortida de 7-0 i diverses decisions arbitrals nefastes van portar la renda a una màxima de dotze (61-49), que va arribar a ser de tretze a dos minuts del final (71-58).

Però el Cadí no va abaixar els braços i va treure l’orgull. Li va endossar un parcial de 2-11 en el tram final que li va permetre maquillar el marcador, encara que està obligat a guanyar l’últim partit si vol estar en la següent fase en la seua estrena europea.