Victòria d’or

El Força Lleida guanya per primer cop a Pumarín un rival directe, enllaça dos victòries i s’emporta l’‘average’ || Pateix massa en un duel que va arribar a dominar per 21 punts

Shaquille O’Neal, que ahir va estar molt apagat, anota sense aposició.

Shaquille O’Neal, que ahir va estar molt apagat, anota sense aposició.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va posar ahir punt final a la malastrugança a Pumarín, pista de l’Oviedo, on ahir va aconseguir la primera victòria en set visites (65-72). Va ser un triomf molt sofert, malgrat que els de Gustavo Aranzana van arribar a guanyar per 21 punts al tercer quart. Els locals van reaccionar i van estar a punt de donar la volta al partit, però els lleidatans van certificar un gran triomf i, a més, es van emportar l’average particular amb els asturians després del ridícul de l’anada.

Va tardar molt a arribar la primera cistella del matx, prop de dos minuts. Va ser un triple de Geks el que va obrir el marcador, amb un Força Lleida molt espès en atac. Només Feliu, amb accions físiques, va aconseguir aguantar el tipus. Però aviat els locals es van posar les piles, amb un joc de moltes alternatives exteriors i l’avantatge local se’n va anar fins al 14-7, moment en què Aranzana va decidir demanar el primer temps. Van entrar Sierra i Mbaye per Feliu i un Shaquille molt fluix en defensa. Dos accions de porta enrere de Stutz van permetre als lleidatans ficar-se de nou en el partit (14-13). Mbaye va forçar el primer temps de Javi Rodríguez a falta d’1:40 per al descans al posar davant els seus. No només l’Oviedo no va aconseguir anotar, sinó que Stutz, sobre la botzina, va donar a l’equip un avantatge de tres punts al final de l’acte inaugural, per a un parcial de 0-10.

L’equip va passar d’atropellar el rival al tercer quart a témer per la victòria davant d’un Oviedo crescut

Un triple de Feliu va obrir el segon parcial i Polanco, amb els seus primers punts, va situar el Força Lleida amb una màxima diferència de 8 punts (14-22), tancant a més un demolidor parcial de 0-15. Reyes, del més destacat per part dels locals, va acabar amb la sequera dels asturians, i Pumarín va començar a apretar.

Els locals van tornar a trobar més facilitats i un triple de Víctor Pérez va situar els seus a només tres punts (21-24). Shaquille, un pèl apagat durant tota la primera meitat, va acabar amb l’escomesa local. Tanmateix, els interiors van tenir problemes per defensar Arteaga.