ELS DETALLS

Victòria amb festival de gols

L’EFAC remunta i suma tres punts malgrat les baixes || El Vista Alegre portava sis partits sense encaixar gols i ahir se’n va endur quatre del Ramon Farrús, dos de Gauso, l’artífex del triomf

L’EFAC celebra un dels gols que li van donar ahir el triomf al Ramon Farrús davant del Vista Alegre.CARLES MIRANDA

L’EFAC es va sobreposar ahir contra vent i marea per sumar, a casa davant del Vista Alegre i amb un festival de gols (4-3), tres punts d’or per seguir en la lluita de l’ascens a Tercera –amb un partit més, ara està a sis punts del Santboià, que marca el play-off–. El primer contratemps va ser la lesió de Pau Bosch durant l’escalfament, a la qual es va afegir, gairebé en temps de descans, la de Franky, que va haver de ser evacuat en ambulància i té un esquinç de turmell greu, encara que al principi es temia una fractura. No només això, sinó que, a més, els lleidatans van haver de remuntar un 1-2 advers.

D’entrada, els de Mariani van tenir el domini de l’esfèric i, gairebé en la primera acció de perill, van aconseguir inaugurar el marcador. Una internada de Chipi per la banda la va rematar a la xarxa Imaz (1-0). Però poc va durar l’alegria, ja que no havien passat ni deu minuts del gol local quan Faura, amb un tir des de fora de l’àrea, va agafar desprevingut Chiné (1-1). El mateix Faura posaria el Vista Alegre al davant poc després amb un nou xut que va fer inútil l’estirada del porter lleidatà.

Amb el marcador en contra, l’EFAC va aconseguir el control i, al minut 37, Imaz tenia una clara ocasió per empatar. Tanmateix, les taules les aconseguiria Chipi, tres minuts després, al rematar una gran passada interior de Samba, que debutava davant de l’afició. Després del descans, va ser clau per als de Mariani l’entrada de Gauso, que seria decisiu per al triomf. I és que només van haver de passar tres minuts perquè posés al davant l’EFAC (3-2).

Quan el duel semblava controlat, tanmateix, una jugada per la banda va acabar amb una rematada a la base del pal de Víctor que va suposar de nou l’empat. La diana visitant va esperonar els roig-i-negres, que van buscar el gol que desnivellés la balança a favor seu i el van trobar a tretze minuts del final, després d’una jugada per la banda que va acabar amb la passada de la mort de Juclà per a Gauso (4-3). L’EFAC, que porta cinc punts més que a la primera volta, va remuntar davant d’un equip que sumava sis jornades sense perdre i sense encaixar ni un sol gol.

No obstant, també va lamentar el fet que es marquessin tants gols en tot l’encontre: “Com a entrenador, encaixar tres gols a casa no m’agrada, han estat errors puntuals als quals el conjunt s’ha sobreposat.”

“L’equip ha fet un pas endavant anímicament” “Avui l’equip ha fet un pas endavant en la línia de creure en si mateix contra un equip molt defensiu i que feia sis partits que no encaixava un sol gol.” Aquesta va ser la valoració que feia el tècnic Ismael Mariani després del partit. “Necessitàvem els tres punts com fos, i quan et superes davant de tants contratemps et fas fort, per la qual cosa hem celebrat molt la victòria i felicito tots els jugadors”, va apuntar.