De més a menys

El Força Lleida planta cara durant la primera meitat, però acaba cedint a la pista d’un Alacant en ratxa || El club decideix no reforçar la plantilla en el tancament de mercat

Gustavo Aranzana dóna instruccions durant un temps mort.

Gustavo Aranzana dóna instruccions durant un temps mort.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida no va poder donar la sorpresa ahir a la pista d’un dels equips més en forma de la competició, un Alacant que va sumar la vuitena victòria consecutiva i que es postula com una de la sensacions en el futur play-off per l’ascens (67-55). En el retorn de Marc Martí a les pistes, els d’Aranzana van anar de més a menys i van acabar sense resposta contra un rival que ho va brodar a nivell defensiu.

El desencert general durant els dos primers minuts no feien presagiar un partit dinàmic, però una vegada que els dos conjunts es van posar a treballar de valent, va acabar sent un primer quart amb un constant intercanvi de cops. L’Alacant va carregar molt sobre Fall i Aranzana va moure la banqueta per intentar frenar el pivot senegalès donant entrada a Shaquille. Un triple de Stutz i un altre de Feliu van donar el primer avantatge destacat a l’ICG Lleida, el 16-19. La segona personal de Stutz va fer que Aranzana donés entrada a Martí, que tornava després de dos mesos de baixa, i els lleidatans van seguir davant fins al final del quart (18-21).

Per primer cop des que va arribar, Aranzana va apostar pel jugador dominicà al quintet inicial

No va començar bé el segon acte, amb cinc punts seguits dels locals, tot i que el Força Lleida va reaccionar gràcies a Feliu i Martí. Schmidt va demostrar que l’Alacant començava a trobar espais a la línia exterior, mentre que els d’Aranzana aguantaven gràcies a la duresa local, traduïda en personals. El públic va començar a pressionar i els àrbitres, com és habitual, van iniciar la compensació, escombrant cap a casa. La igualtat es va mantenir fins als minuts finals del segon quart. Amb el 32-32 de Díaz, Aranzana va demanar el seu primer temps, a falta d’1:18 per al descans, però van ser els locals els que el van aprofitar millor, amb quatre punts de Thiam i Díaz amb els quals l’Alacant se’n va anar al descans amb el 36-32 a l’electrònic. La millor notícia: la serietat defensiva dels lleidatans, als quals els costava trobar el bon to ofensiu i dominar el rebot (21-12).

Shaquille va aparèixer al millor moment i va tornar les taules en el marcador (40-40). Fins aquell moment se l’havia vist molt fatigat. Però Ortega, malgrat la resposta de Santa Ana, i Llompart van trobar petroli des de l’exterior, amb la qual cosa van tornar el domini als locals. Stutz va intentar reduir diferències des dels tirs lliures, però Galán i Ortega van establir la màxima renda per als locals (50-45). Era un moment crític per al Força Lleida, que començava a notar massa l’esforç i a cometre errors. Un de Sans, que va perdre la pilota a l’iniciar l’atac, va propiciar el 54-47 de Schmidt. Nou temps d’un Aranzana desesperat davant de les imprecisions dels seus jugadors a falta de 47 segons per al final del tercer quart. Cap equip va ser capaç d’anotar en aquest temps i el partit va entrar a la fase decisiva amb un dèficit de 7 punts per a l’ICG Lleida. Schmidt no va tardar gens ni mica a elevar la màxima renda local fins als 9 punts. Van aparèixer una altra vegada Shaquille i Stutz, des del tir lliure. Però estava costant molt anotar i a l’Alacant, gens. D’aquesta forma, Pitts va establir el 60-50 i al Força Lleida se li va començar a escapar el duel. Ortega i Díaz van augmentar la diferència fins ls 13 punts i els d’Aranzana ja acumulaven cinc minuts havent anotat només 3 punts. La superioritat de l’Alacant era manifesta. El tècnic va aturar el partit quan faltaven 3:33 per al final i amb el 63-52, després que Mbaye acabés amb la mala ratxa ofensiva. Shaquille va fer que el públic local comencés a murmurar al rebaixar la diferència per sota dels deu punts, però Galán va tornar a posar les coses a lloc. Onze punts a favor de l’Alacant (65-54) i un altre temps d’Aranzana a falta d’1:40 per al final, buscant una autèntica heroïcitat. Com era normal, l’ICG Lleida va acabar cedint en un Centre de Tecnificació que havia pressoinat durant tot el partit i va encaixar una nova derrota, tot i que en aquest cas amb un rival que no és de la seua Lliga, la d’una permanència que tocarà suar.