ELS DETALLS

Derrota per errors propis

L’EFAC va anar a remolc des de l’inici i quan va empatar va tornar a encaixar a l’instant || Els de Mariani tampoc van poder marcar jugant contra deu

Ciru intenta mantenir la possessió de la pilota davant de la pressió de dos jugadors del Valls.ÁREA 11

L’EFAC Almacelles va perdre a Valls (3-1) i va tornar a acusar els excessius errors individuals davant d’un rival enratxat que no va perdonar i ja fa 14 partits que no perd. El partit es va posar ràpidament costa amunt per als lleidatans després d’un matiner gol d’Edu Vives, que va aprofitar un refús dins de l’àrea per obrir el marcador. Un inesperat contratemps per als de Mariani, que van aconseguir entrar al duel amb el transcurs dels minuts i que van ser molt a prop de l’empat en un cop de cap que el porter local Alejo va poder atallar amb problemes. Ho va continuar intentant l’EFAC abans del descans, amb sengles ocasions de Ciru, també de cap, i de Gaoussou, amb un bon xut llunyà que no va poder sorprendre Alejo.

El Valls, alertat pels acostaments lleidatans, va començar la segona part amb la intenció d’ampliar l’avantatge i Xavi Fabra ho va intentar des de lluny però Jordi Chiné va intervenir amb solvència.

Mariani va moure la banqueta i va donar entrada a Adri Fernández al minut 54 i el canvi va donar els fruits gairebé a l’instant. El davanter, que ja havia avisat amb un xut que va sortir desviat per poc, va transformar en gol una falta per firmar l’empat a un quan encara quedava mitja hora de duel per jugar-se.

Però l’alegria a les files visitants va durar molt poc perquè tan sols tres minuts més tard de l’empat, Kuku va recollir un rebuig després d’un tret del seu company Fabra per tornar a posar al davant els seus.

El Valls va aprofitar l’empenta del gol per pressionar l’àrea lleidatana i va reclamar penal pràcticament a la següent jugada però el col·legiat va decidir no assenyalar-ho. L’EFAC veia com se li escapava el partit i, amb el golejador Adri Fernández com a màxima amenaça, ho va intentar de totes les formes per marcar la diana de la igualada.

No ho va poder aconseguir ni després de l’expulsió del local Giralte, que va deixar l’equip amb deu quan encara quedaven més de vint minuts per disputar-se i, de fet, el Valls va tenir la sentència al minut 82, quan el defensa ilerdenc va aconseguir desviar una pilota que la grada local ja cantava com a gol. Però el gol de la sentència no arribaria fins al temps afegit, quan Sergi Gómez va veure avançat el porter Jordi Chiné i va marcar el tercer des del centre del camp per acabar amb les il·lusions dels lleidatans, que van tornar a veure penalitzats els errors individuals.

Aquesta derrota deixa l’EFAC en terreny de ningú, amb el play-off d’ascens a deu punts i el de descens a nou, tot i que encara queden catorze jornades per disputar-se.

“Els errors individuals ens han condemnat” L’entrenador de l’EFAC, Ismael Mariani, es va mostrar contrariat amb les desconnexions puntuals de l’equip. “Estic cansat que els errors individuals ens costin un partit. És molt preocupant perquè treballem molt durant la setmana perquè després ens torni a passar el mateix”, va lamentar.