MOTOCICLISME GRAN PREMI DE QATAR

'Pole' de Roberts i Suzuki

Jorge Navarro sortirà quart en Moto2, mentre que Raúl Fernández i Arenas completen la primera línia en Moto3 || Primera cita del Mundial sense MotoGP

Joe Roberts, darrere de Thomas Luthi, en la sessió de classificació del Gran Premi de Qatar.EFE/EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

El pilot nord-americà Joe Roberts, en Moto2, i el japonès Tatsuki Suzuki, en Moto3, van firmar ahir la pole en el GP de Qatar, cita inaugural del Mundial. En una jornada de qualificació atípica per l’absència dels pilots de MotoGP, que no han pogut entrar al país per les restriccions per l’amenaça del coronavirus, la graella de la categoria intermèdia va oferir un recital en el qual fins a tres pilots van batre el rècord de la pista. El primer va ser Jorge Navarro, que va batre la marca establerta després d’arribar impulsat des de la Q1. Tanmateix, aviat va aparèixer Luca Marini per destrossar el seu temps amb un 1:58.136. Quan semblava que res no espatllaria la seua pole, el nord-americà Joe Roberts va igualar la marca i, gràcies a la seua segona millor volta, es va enfilar a la primera posició de la taula de temps. Amb això, es va assegurar la pole, la primera per a un nord-americà a la categoria en l’última dècada –Kenny Noyes el 2010. Va acabar davant de Marini, que va tractar de millorar la seua segona volta fins al final, i del també italià Enea Bastianini. Navarro va haver de conformar-se amb la quarta posició. Jorge Martín va ser vuitè i Xavi Vierge va acabar desè.

En Moto3, el japonès Tatsuki Suzuki va aconseguir la primera pole davant del madrileny Raúl Fernández i el gironí Albert Arenas. D’aquesta manera, el nipó sortirà per segona vegada en la seua carrera esportiva des de la primera plaça de la graella, a l’assegurar-se la lluita per la pole després de participar en la Q1 i classificar-se darrere de Gabri Rodrigo. Tot plegat, malgrat fallar en el seu intent d’última volta llançada, ja que va topar abans amb la bandera de quadres i va haver d’avortar-la. A més, dos KTM completaran la primera línia de sortida a la categoria. Raúl Fernández, dominador tant dels segons com dels tercers lliures, es va garantir la segona posició de sortida a l’acabar a només vuit mil·lèsimes del japonès, i Albert Arenas partirà tercer. Els tres van ser els únics pilots a baixar de 2:05. El valencià Jaume Masià començarà sisè i Jeremy Alcoba ho farà en l’onzena posició.