El Burgos sorprèn i guanya un fluix Madrid

L'equip de Pablo Laso, sense marge d'error si vol disputar les semifinals

Vitor Benite intenta llançar amb l’oposició d’Anthony Randolph.

Vitor Benite intenta llançar amb l’oposició d’Anthony Randolph.ACB PHOTO / M. POZO

El Burgos va derrotar ahir el Madrid (87-83) gràcies a un gran treball col·lectiu, que fica en un bon embolic els de Laso, obligats a jugar sense errors si no volen faltar a les semis. El Madrid va evidenciar una alarmant falta de fluïdesa. Tavares va tapar els errors i Rudy va equilibrar el marcador (22-23) amb diverses accions de mèrit, però els burgalesos no se’n van anar mai del partit. Un parcial de 13-5 va tornar l’avantatge al Burgos, envalentit amb el pas del temps. La sorpresa va ser majúscula quan els de Peñarroya van assolir els 10 punts de renda amb una cistella impressionant de Rivero. McFadden va anul·lar la defensa blanca, que va seguir perduda pel seu mal percentatge. Alguns rampells de Llull i Campazzo, però el Burgos va encarar millor el tram final. I això que el Madrid va arribar a posar-se davant (72-74) en el que semblava la culminació d’una remuntada pobra. Però no va ser així. El Burgos, seriós com a l’estrena, va basar el joc interior en un enorme Pablo Aguilar, que va ser fonamental contra l’equip on es va formar, i va reprendre el domini al marcador. Fitipaldo, Bassas i Rivero van posar dos amunt el quadre castellanolleonès, que va saber gestionar amb fe, però sobretot amb molt talent, els dos últims minuts d’un duel que passarà a la història per al Burgos. La primera sorpresa del torneig, que hipoteca els de Pablo Laso.

El Gran Canària va aconseguir la primera victòria al superar (88-104) l’Andorra, un triomf cuinat durant el primer quart i que va acabar sentenciant Cook. En l’últim duel de la jornada, el València de Ponsarnau va guanyar el Saragossa (89-71).