Rakitic, salvador

Un gol del croat, que va entrar al camp a la segona part, evita el drama per a un Barça anodí que recupera el liderat a l'espera del que faci avui el Reial Madrid || La irrupció dels joves Riqui Puig i Ansu Fati van donar vida a un equip esmaperdut

Els blaugranes celebren el gol de Rakitic, que el va dedicar a la seua dona.

Els blaugranes celebren el gol de Rakitic, que el va dedicar a la seua dona.EUROPA PRESS

Un solitari gol d’Ivan Rakitic al segon temps va donar al Barcelona els tres punts contra l’Athletic Club (1-0) al Camp Nou, un resultat que permet als blaugranes recuperar el liderat provisionalment a l’espera del partit que avui dimecres disputarà el Reial Madrid. En un matx igualat i amb poc ritme, els locals van tardar 71 minuts a obrir la llauna amb un gol del croat que, arribant de segona línia, va rematar a la xarxa una pilota morta a l’interior de l’àrea de l’equip blanc-i-vermell. Després d’aquest resultat, el Barça suma 68 punts, tres més que el Reial Madrid que, si vol recuperar el liderat, haurà de guanyar el Mallorca.

Malgrat la victòria, pinta malament aquest Barça. Sense energia, sense esperit, sense ànima. I sense l’empara del Camp Nou. Encara que qui sap si, tal com està l’equip de Setién, jugar a porta tancada al seu propi estadi i estalviar-se els xiulets de l’afició és un analgèsic per a tanta depressió.

Va sortir millor l’Athletic, que només coneixia la victòria aquesta temporada davant dels blaugranes, que ja va guanyar dos vegades a San Mamés: a la Lliga i a la Copa. I que, fins ahir a la nit, tampoc sabia el que era perdre en la “nova normalitat” de la competició.

Tot just començar, Ter Stegen va haver d’intervenir per evitar que acabés en gol una centrada enverinada d’Unai López. Ho va provar Balenziaga des de la frontal, Williams va rematar desviat en una contra visitant i Yerai va connectar alt un cop de cap a una altra centrada d’Unai López.

Els amfitrions tenien la possessió però no inquietaven un Athletic que en tenia prou amb tancar els passadissos interiors i regalar les bandes que, a dia d’avui, només transiten amb certa indolència els laterals blaugrana.

Els blaugrana ni tan sols van posar a prova Unai Simón en tota la primera meitat. Un tret massa creuat de Luis Suárez abans del quart d’hora i un xut que Messi va enviar, potser de pura ràbia i impotència, al cinquè amfiteatre de l’estadi al tall del descans, va ser tot el cabal ofensiu del quadre català. Unai Simón va tapar una rematada a boca de canó de Griezmann a l’inici de la segona meitat. Dominava més el Barcelona i l’Athletic, una mica més exigit, es va veure obligat a fer un pas enrere. Setién va decidir per fi moure la banqueta i va injectar una mica d’energia i dinamisme a l’equip, primer amb Riqui Puig i després amb Ansu Fati. El jove punta hispanoguineà, que va rellevar un de nou anodí Griezmann, va tenir la primera tot just entrar: una rematada de cap que va marxar per sobre de travesser. Quedaven vint-i-cinc minuts per al final i el Barcelona se’n va anar a buscar el partit. Ho va fer amb escassa lucidesa, poca inspiració i encara menys encert, però almenys amb més desig que el seu rival. I l’1-0 va arribar gairebé per inèrcia. Un atac local mal rematat per Arturo Vidal i que Messi no va saber resoldre en el rebuig va acabar a les botes de Rakitic que, trencant des de la segona línia, afusellava Unai Simon. Un gol que serveix per seguir amb vida a la competició.