ELS DETALLS

El Força Lleida cau a Palma llastat per un mal inici i un encara pitjor final de partit

El Força Lleida cau a Palma llastat per un mal inici i un encara pitjor final de partit || Aixeca 13 punts de desavantatge per desaparèixer de la pista en els moments clau

Mirza Bulic, que va firmar un gran partit, defensa Jacobo Díaz.

Mirza Bulic, que va firmar un gran partit, defensa Jacobo Díaz.PERE BOTA / ÚLTIMA HORA

L’ICG Força Lleida va fer ahir un pas enrere en les seues aspiracions d’acabar entre els cinc primers del seu grup, al perdre a la pista d’un Palma que encara no coneixia la victòria aquest curs (82-71). Les absències de Vecvagars i N’Guessan van pesar més del que s’esperava, en especial durant els últims minuts, en els quals el conjunt d’Aranzana es va evaporar a la pista de Son Moix. Va deixar de competir després d’haver aixecat 13 punts de desavantatge i va entregar en safata un triomf molt important. Si el final del duel va ser per oblidar, la posada en escena va ser de malson. En tot just dos minuts, el Palma es va posar 8 punts a dalt i Aranzana es va veure obligat a demanar temps amb el 15-4. El tècnic lleidatà va donar entrada a Chapela, Sierra i Hester per revolucionar el quintet, mentre els balears aconseguien la seua màxima renda de 13 punts (19-6). L’encert local era notable i Aranzana va haver de començar a dosificar Buchanan, situant Marcus Vinicius al cinc. Amb l’small ball, el Força Lleida va començar a tenir més facilitat, encara que la sagnia en defensa era desesperant. El Palma se’n va anar al final del primer quart amb 7 punts d’avantatge (26-19), una projecció que els lleidatans no podien permetre’s. Va reaccionar el Força Lleida a la sortida del segon acte, amb Polanco jugant a ratxes i un Buchanan còmode a la pintura. El desavantatge va anar reduint-se i Álex Pérez va aturar el matx amb el 30-28 de Feliu. Els balears van seguir depenent dels seus jugadors clau, mentre els lleidatans anaven negociant les rotacions. Va aparèixer Bulic per situar els seus a 1 punt (36-35), però va rebre la resposta de Harrell en forma de triple, el cinquè dels balears. Jawara va tenir també bons minuts a la recta final d’aquest quart, així com Kullamäe. Bulic va prendre el comandament a l’ICG Força Lleida per seguir en la lluita a l’arribar els minuts de descans (46-41). Els d’Aranzana es van posar seriosos en defensa, encara que el nivell d’encert en atac també va disminuir. El Palma va mantenir a ratlla els lleidatans fins a la meitat d’aquest tercer quart, en què un parcial de 0-7 culminat per Bulic els va situar davant per primer cop (51-54). La resposta local va ser ràpida, amb un triple de Harrell, encara que Sans va respondre amb un de frontal. Tot i així, el Palma va poder anar-se’n al davant l’últim quart, encara que fos per 1 punt (58-57). La igualtat es va mantenir en l’inici dels deu minuts decisius. Hester va anotar el 63-63 a falta de 8:20, però aquí el Lleida va baixar del tren. Gustavo Aranzana va intentar recuperar els jugadors per a la causa després d’un triple de Kullamäe i un altre cop després que el Palma se situés amb 10 punts d’avantatge (73-63). Vora 4 minuts sense anotar. L’únic que va semblar reaccionar va ser Buchanan, però Figueras va sentenciar a falta d’1:47 amb l’enèsim encert exterior i el 80-67. Els locals recuperaven la màxima renda en un moment. Els últims instants només van servir per intentar reduir diferències davant un possible empat al final de la primera fase de la competició. El tren del triomf ja havia sortit feia minuts.