Llastades d'inici

Un mal primer quart condemna el Sedis a perdre a Gernika i encaixar la quarta derrota seguida || Les urgellenques tornen a reaccionar massa tard i no inquieten el rival

606778_1.jpgÁREA 11

“Però marxem satisfets amb l’actitud de l’equip, que no ha abaixat els braços en cap moment. Aquest és el camí que hem de seguir. Tenir una companya al costat que t’ajudi en els mals moments, que la banqueta també estigui ficada en el partit i no deixi d’animar les jugadores que estan en aquell moment a la pista”, va afegir el tècnic urgellenc després de la derrota encaixada a Gernika.

?

La danesa no va viatjar per problemes físics i el club podria acudir al mercat a la recerca d’un altre reforç

gernika

El Cadí continua sense reaccionar i ahir va encaixar una nova derrota, la quarta seguida, en un duel contra el Gernika que no va poder competir (80-61). Un mal inici va condemnar les urgellenques, que només van ser capaces de reaccionar en l’últim quart, amb el matx encarrilat a favor de les basques. A més, Jespersen, amb molèsties físiques, no va participar en el partit i va deixar l’equip amb menys rotació. Tanmateix, les seues últimes actuacions el deixen a la corda fluixa i el club estudiarà anar al mercat a la recerca d’un altre reforç.

L’encontre va quedar marcat per l’inici, amb el Cadí tou en defensa i un 11-2 de sortida que va obligar Canut a sol·licitar el primer temps mort quan només havien passat tres minuts. El Gernika va arribar a situar-se 13 punts a dalt (15-2), abans que Resimont anotés la segona cistella de les lleidatanes. Quatre canvis de cop no van frenar un rival que anava augmentant la renda (21-6). La connexió belga Resimont-Geldof va ser del poc que es va salvar en aquests 10 minuts, que van acabar amb un gràfic 23-10 al marcador. Només dos dies després que Canut advertís de la importància de ser sòlides en defensa, el Cadí encaixava 23 punts en l’inici.

Un triple de Yurena Díaz va donar aire en l’arrancada del segon quart, però el Gernika es va encarregar d’acabar amb qualsevol indici de reacció. Parcial de 9-0 i renda de 19 punts per a les basques (32-13). Desconcert generalitzat que va frenar la capitana Bahí amb els seus primers punts. Va ser un punt d’inflexió per a un Cadí que ahir va tornar a jugar bé a estones i que va tornar el cop amb un parcial de 0-11. El conjunt urgellenc es va situar per sota de la barrera dels 10 punts, encara que Cornelius, amb un triple, va tornar les lleidatanes a la realitat. A més, Ivanovic, amb un altre encert exterior, va ampliar la renda local. Etxarri i Dornstauder van deixar el 40-28 al descans, mal menor després de la imatge del primer quart.

L’intercanvi de cistelles a l’inici del tercer parcial no va fer més que facilitar la tasca al Gernika, que aviat es va posar 19 punts a dalt (49-30) i va obligar Canut a demanar un altre temps mort. No havien passat ni tres minuts. Una cistella de Cornelius va establir la màxima renda de 21 punts, que va reduir Peña amb un triple. Raventós i Resimont van prendre les regnes i el Cadí va tornar a protagonitzar una escomesa de bon joc. A més, Mestres es va deixar veure des de la línia exterior i gràcies al seu encert les lleidatanes van entrar en l’últim parcial amb un desavantatge de 15 punts (61-46). Va ser llavors, quan tot era més complicat, quan l’equip urgellenc va envalentir-se, va remuntar i es va situar a només 8 punts després d’un altre triple de Mestres (65-57). Però el Gernika va mantenir la calma i va aguantar l’empenta visitant. Canut va aturar el xoc a falta de 4:48 per al final i el 71-59 al marcador. Van passar més de dos minuts en què cap dels dos equips no era capaç d’anotar, les pilotes anaven d’una banda a l’altra, cosa que afavoria les locals. El tècnic lleidatà va gastar les seues bales a falta de 2:29, però la reacció que buscava no acabava d’arribar. Les passades es perdien per línia de fons, la selecció de tir no era la correcta i hi havia massa precipitació. A més, Buch es va convertir en la botxí de les lleidatanes amb un final de matx per emmarcar. Set punts de la barcelonina van tancar el partit, amb una renda de 19 punts per al Gernika (80-61). Un resultat que complica més la classificació per a la Copa al final de la primera volta.

“Els primers cinc minuts han estat decisius” El tècnic Bernat Canut va admetre que la posada en escena del Cadí no va ser la millor i que “ens han llastat els cinc primers minuts. Després ens hem refet, però tots els errors que hem comès han estat penalitzats amb cistelles del rival. Hem anat creixent, amb una bona actitud. Crec que la diferència final no reflecteix el que hem treballat en 35 minuts”.