El Sedis encadena la segona victòria després de batre el Gran Canària gràcies a un parcial de 24-6 els últims 7 minuts

El Sedis encadena la segona victòria després de batre el Gran Canària gràcies a un parcial de 24-6 els últims 7 minuts || Dos triples de Yurena i la defensa sobre Taylor, decisius

Yurena va firmar ahir el millor partit des que va tornar de la lesió.

Yurena va firmar ahir el millor partit des que va tornar de la lesió.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va fer un pas més cap al primer objectiu de la temporada: ser a la Copa de la Reina. Les de Bernat Canut es van reenganxar ahir a la lluita després d’encadenar amb el Gran Canària la segona victòria (82-69), consolidada amb un parcial de 24-6 en els últims set minuts.

El partit va arrencar amb els dos equips cometent molts errors no forçats i negats en atac. Dos minuts va tardar a pujar la primera cistella en el marcador, obra de Laure Resimont, que va ser l’estilet local en aquest inici. La belga, que després es va apagar, va firmar deu dels dotze primers punts del Cadí (12-7). El Gran Canària va aguantar el tipus gràcies a accions individuals de Kone, especialment en penetracions i contraatacs, i a les desconnexions locals. Dos pèrdues consecutives posteriors al temps mort sol·licitat per Canut van motivar sengles cistelles fàcils de Taylor i Ndiaye, per completar un parcial de 0-8 i situar el Gran Canària al davant per primera vegada en el partit (12-15), tancant el quart amb dos a dalt (15-17). Al segon període el Cadí va reaccionar i quatre punts d’Ari Pujol i Raventós van tombar el lluminós (19-17). A partir d’aleshores es va entrar en una fase d’intercanvi de cistelles en què les canàries van ser una mica més resolutives, sobretot gràcies a l’encert de Taylor des de la mitjana distància (va firmar 16 punts a la primera part) i al poder de James sota el cèrcol (8 punts i 6 rebots). Les urgellenques, al contrari, van repel·lir el joc rival a força de combinacions i a l’aparició de Quinn Dornstauder al tram final del període. La canadenca, que patia en les dos cistelles davant la corpulència de James, es va rescabalar amb sis punts consecutius que van permetre al Cadí ajustar el marcador al descans (39-39). L’equip urgellenc va tornar dels vestidors endolladíssim des de la llarga distància. Dos triples seguits de Resimont i Yurena Díaz van donar a les urgellenques la màxima renda del partit, sis punts (45-39). Però l’alegria va durar poc, el que va tardar Taylor a tornar al partit i comandar l’atac canari. La nord-americana va firmar cinc punts i en va regalar dos més a la seua compatriota James, per firmar un parcial de 0-7 i reprendre el comandament a l’electrònic (45-46), que mantindria al final del període (56-57).

Les jugadores de Bernat Canut s’enganxen a la lluita per ser a la pròxima Copa de la Reina

En l’arrancada de l’últim assalt el Cadí va viure la situació més crítica, de nou per culpa de Taylor, que acabaria amb 31 punts. Una antiesportiva de Resimont, que se’n va anar a la banqueta contrariada, va permetre al Gran Canària situar-se amb cinc punts d’avantatge (56-61) i l’opció d’augmentar la renda, però va fallar i Geldof va donar vida recollint un mal tir de Dornstauder (58-61). Va replicar Fall per tornar els cinc punts de renda i, després d’una pèrdua d’Etxarri, Hermida va llançar un triple per trencar el duel, però també va fallar. A la jugada posterior James va cometre una antiesportiva que els col·legiats van xiular tard, després de les irades protestes de Canut. Va ser un punt d’inflexió per al Cadí. Peña va anotar els dos tirs lliures de la infracció i poc després Yurena va ficar un triple per equilibrar el partit a 63. La canària, amb empat a 65, va assestar un altre triple al seu exequip i Bahí, poc després, un altre que va igualar la màxima renda de 6 punts (71-65) que va deixar el quadre illenc molt tocat. El temps mort de Ramos no va resultar i una cistella d’Etxarri va elevar l’avantatge fins als vuit punts, que al final van ser 13 després de tres tirs lliures d’una recuperada Yurena, que van certificar un triomf que atansa el Cadí la Seu a la Copa.

“Teníem clar que havíem de fer un treball de quaranta minuts” Bernat Canut es va mostrar satisfet perquè el partit va seguir el guió marcat. “Teníem molt clar que havíem de fer un treball de quaranta minuts per arribar a aquest final, que era el que desitjàvem. Les Canàries estaven dominant els seus partits sobretot a la primera part, perquè té molt talent, per tant havíem de ser molt constants. Hem controlat el rebot defensiu, que era fonamental i n’havíem parlat durant tota la setmana per poder fer transicions i castigar el minutatge d’algunes de les seues jugadores importants, i al final hem defensat bé i gestionat els atacs. És una victòria molt important”, va assenyalar Canut, que va enaltir la figura de Yurena Díaz, clau ahir. “Tots sabem del que és capaç. És una jugadora amb un talent i un canell especial”, va afegir.