BÀSQUET LEB PLATA

El Pardinyes perd contra el filial del Gran Canària en el primer partit com a local de l'any

El Pardinyes perd contra el filial del Gran Canària en el primer partit com a local de l'any || Els errors condemnen l'equip lleidatà en el tram decisiu

Zeke Moore llança a cistella entre el madrileny Rubén López de la Torre i el canari Miguel Serrano.POL PUERTAS

El Pardinyes va perdre ahir davant el filial del Gran Canària (67-79) en el seu primer partit de l’any al Barris Nord i després de cinc duels seguits com a visitant. El conjunt que dirigeix Gerard Encuentra, amb ganes de donar continuïtat a l’última victòria a la pista del Cornellà, va ser víctima dels seus propis errors en el tram decisiu, en el qual els joves canaris van mostrar una superior intensitat. No va tenir una bona arrancada l’equip lleidatà, amb un parcial de sortida de 2-12.

El Gran Canària va mantenir el domini en aquest primer quart fins que el Pardinyes va reaccionar de la mà de Gasque, Knezevic i Moore. Els locals van aconseguir capgirar el marcador amb un triple d’un inspirat Òrrit i Moreno va tancar el primer acte amb el 21-20.

La igualtat va passar a ser la tònica, amb un intercanvi constant de cops del qual cap equip no va sortir beneficiat. Després del 33-31 de Balastegui, els visitants van fer una estirada i van aconseguir anar-se’n al descans amb un mínim avantatge de 4 punts (39-43).

El Pardinyes havia de millorar en defensa, però no va poder mantenir l’encert ofensiu per tornar el cop a un Gran Canària seriós malgrat la seua joventut. Els avantatges van continuar sent mínims a favor dels illencs, amb una màxima renda de 6 punts després d’una cistella de Diop (42-48). Els d’Encuentra van intentar reaccionar i van entrar en els últims 10 minuts només tres punts per sota (49-52). Els canaris van amenaçar de trencar el partit amb un triple de Steinbergs, però va respondre el veterà Mendiburu amb encert exterior. El tècnic ajudant i jugador va mantenir amb vida l’equip en moments crítics i es va entrar en els últims 5 minuts amb un ajustat 60-64 després d’una cistella de Schmidt.

Les pèrdues de pilota i els errors en tirs fàcils no van permetre al Pardinyes recuperar el marcador i la igualtat es va mantenir fins als últims 120 segons (67-70). Montero, amb tres tirs lliures, i un triple de Serrano van vetar el camí cap a la victòria dels lleidatans, que van encaixar un parcial final de 0-9. El conjunt d’Encuentra no torna a jugar fins al dissabte 6 de febrer, quan visita el Benicarló.

Encuentra: “Ens han guanyat en intensitat” El tècnic del Pardinyes, Gerard Encuentra, va assenyalar després del partit que “me’n vaig enfadat perquè ens han guanyat en una cosa que és inacceptable, en intensitat i ganes de guanyar. Teníem clar que si volíem la victòria no ens podien superar en això. No podem ser tan irregulars i cometre tants errors, com les 16 pèrdues de pilota. Molts d’aquests errors han estat per falta de tensió i hi havia molta il·lusió per guanyar aquest partit”. “No hem estat al 100% a la pista”, va afegir.