Victòria, amb patiment, del Força Lleida (72-70)

Celebrant la victòria

Victòria, amb patiment, del Força Lleida (72-70)J.E.

El Força Lleida es posa amb sis victòries en la lluita per la permanència en la LEB Or després de derrotar aquesta tarda en un sofert partit el Càceres. Els homes de Gustavo Aranzana s'han relaxat en el segon període.

Ha començat molt bé el Força Lleida, que amb un gran encert des de la línia de tres punts (6/10) ha imposat un ritme que a l'equip extremeny li ha costat de seguir. Liderats per Kaspars Vecvagars, cinc punts en set minuts, semblava que els locals no anaven a tenir massa problemes per a emportar-se el partit enfront d'un Càceres que només ha guanyat un partit a domicili aquesta temporada. Malgrat el bon joc inicial,  la segona part el Força Lleida ha baixat el ritme. Els triples ja no entraven (0/5) i el Càceres aprofitava per a acostar-se en el marcador i posar la por en el cos dels jugadors locals. Després d'uns molt bons cinc minuts dels visitants (6-11) el partit ha tornat a igualar-se i finalment el Força Lleida ha tornat a ser superior, evitant, així, que el Càceres marxés al descans per sobre en el marcador (36-35).

El tercer quart ha estat bastant semblant al segon. Parcial de 14-15 en un període en el qual el Força Lleida seguia sense afinar la seva punteria des dels 6,75 metres i fins i tot deixaven de llançar (0/3). Tampoc ha destacat el Càceres pel seu bon fer en un quart en el qual l'anotació ha baixat i la igualtat s'ha mantingut per a deixar tot en joc en l'últim quart (50-50).

Semblava que en l'últim quart el Força Lleida milloraria amb el suport del públic, però la realitat no ha estat aquesta. De nou ha estat el Càceres el que ha marcat el ritme del partit amb un joc basat en la lluita en el pal baix amb possessions més aviat llargues i amb defenses dures. Després dels cinc primers minuts i un parcial de 8-13 per als visitants, semblava que el conjunt extremeny començava a enlairar i, de fet, un triple visitant posava el Càceres quatre punts a dalt. Però després d'un minut de temps mort de Gustavo Aranzana, el Força Lleida ha reaccionat. Un triple de Vecvagars ha posat els de negre un punt per sota i amb una bona defensa lleidatana han recuperat la pilota provocant falta personal sobre el letó. Vecvagars ha anotat el primer i després d'errar el segon, Carrera ha tornat a demostrar els seus dots en la lluita pel rebot aconseguint donar la volta al marcador i posant el 72-70  a falta d'un segon. Càceres ha pogut anotar amb un tir fàcil de Schaftenaar que no ha entrat i ha donat la victòria al Força Lleida.

Amb aquesta sisena victòria el Força Lleida continua mantenint-se prop de la primera posició que li donaria opcions a disputar el playoff d'ascens a la Lliga ACB.

Kendal Manuel llança davant de Gerard Sevillano, un dels històrics del Força Lleida.POL PUERTAS