FUTBOL

El Barça deixa escapar l’oportunitat de ser líder

Els de Koeman perden amb el Granada en la mitja hora final: de ser líders a deixar de dependre de si mateixos

El Barça deixa escapar l'oportunitat de ser líder

El Barça deixa escapar l'oportunitat de ser líderEFE

El FC Barcelona ha perdut (1-2) davant del Granada CF aquest dijous en el seu partit ajornat de la jornada 33 de LaLiga Santander, celebrat en el Camp Nou, deixant escapar no només el lideratge sinó l’opció de dependre de si mateix a la recerca del títol, per darrere ara d’Atlètic i també del Reial Madrid.

Els de Ronald Koeman tenien l’opció d’assaltar el lideratge per primera vegada aquesta temporada i el van tenir des de l’1-0 de Messi als 20 minuts. Tanmateix, un Granada que de sobres ha demostrat la seua capacitat de competir va colpejar amb Machís i Molina en l’última mitja hora, en errors enrere del Barça, i va dinamitar les opcions culers.

Una ruleta de Griezmann trepitjant la pilota va semblar el punt d’inflexió als 20 minuts. Fins aleshores el Granada, amb les seues baixes i la seua acumulació de partits, havia estat fidel al seu gen lluitador, ben junts, sense regalar un buit. El Barça, amb Messi baixant a crear, tenia problemes per arribar a la meta rival.

Va tenir una bona associació el quadre local, que no va trobar rematador als vuit minuts, i un primer tret a porta de Griezmann. El gal va generar el segon tir, aquesta vegada a gol de Messi, en una bonica paret, trepitjant i ballant amb la pilota per buscar el '10.' L’argentí va afusellar a baix l’1-0, el seu gol 26 en Lliga, i el Granada per moments va perdre les maneres.

El capità blaugrana es va veure sol diverses vegades en conducció i va tenir un mà a mà que va salvar el debutant Escandell. Els andalusos van tenir la seua millor opció en una recuperació a dalt que no va aprofitar Herrera, però al descans les bones sensacions i el resultat eren culers. Així va seguir el reinici, amb una marxa més si cap.

Busquets va oferir un nou recital, espill d’un Barça capaç de canviar i molt en uns mesos. L’internacional espanyol va ser el primer en la pressió i també va iniciar cada jugada amb perill, en un tirar passis sense parar. Messi i Griezmann també van continuar entonats però el gol de la sentència no arribava.

Soldado va avisar que encara havia partit. El Barça es va confiar davant d’un rival que, malgrat que no es juga res, no deixa de competir, a la recerca de la seua millor marca de punts a Primera. El següent dels andalusos va ser ja l’1-1, en un passi de Luis Suárez, mal defensat per Umtiti, que Mingueza no només no va tallar sinó que va esmorteir.

Machís ho va agrair i no va perdonar. Tot seguit Koeman va veure una targeta roja en el que passava a ser el veritable punt d’inflexió. El Barça va tornar a rondar sense un rematada clar i en una altra distracció enrere, Molina sense marca va rematar l’1-2. El desastre blaugrana tenia temps per esmenar-se, ja que l’empat valia or, però l’embut que va formar el Granada va contenir qualsevol arribada.

Els canvis de Dembélé i Pedri amb prou feines van crear perill. A la desesperada va pujar Piqué, amb la culpa de l’1-2, però aquesta vegada no hi va haver salvació en el descompte. El Barça, que venia llançat a buscar el lideratge, es queda ara tercer (71 punts), amb cinc jornades per davant a l’espera que el Reial Madrid (71) entrepussi i sabent que té el duel directe amb l’Atlètic de Madrid (73) la propera setmana. El Sevilla no es despista per si de cas (70).