El Barça resisteix

Agònic triomf a Mestalla en un partit que va remuntar amb tres gols en tot just deu minuts però que no va acabar de tancar després d'una darrera diana de Carlos Soler || Els blaugranes segueixen a dos punts de l'Atlètic, que dissabte visita el Camp Nou amb la Lliga en joc

El Barça va salvar una situació crítica ahir a Mestalla, al remuntar (2-3) en l’última mitja hora al València i seguir així en la baralla pel títol, sense marge d’error i amb el duel directe contra l’Atlètic de Madrid al Camp Nou com a pròxima final dissabte. Els de Ronald Koeman, absent per la seua expulsió en la patacada amb el Granada, van tornar a perdonar clares ocasions en els primers minuts i es van oblidar de defensar fins que Paulista va avançar els locals en un córner al minut 50. Alerta roja per al Barça que va saber resoldre, liderat de nou per Messi.

Després dels triomfs d’Atlètic (76 punts) i Reial Madrid (74), el Barça estava obligat al triomf (74). No va regnar el pànic encara que va ser un regal de Lato, una mà i penal, el que va donar llum a l’atac visitant.

El Barça va malgastar fins a tres clares ocasions en la primera meitat i es va rescabalar en la segona

El Barcelona va sortir fort i fruit de la seua intensitat va poder obrir el marcador als tres minuts després d’una successió de parets entre De Jong, Griezmann i Pedri, però el futbolista canari va llançar fora quan disposava d’una bona posició per marcar dins de l’àrea. Així, el Barça es va apropiar la pilota i pressionava i asfixiava la sortida del València. Abans de complir-se el primer quart d’hora va tenir una nova ocasió per obrir el marcador després que Messi posés una bona pilota a l’àrea que va rematar Araujo, encara que es va trobar amb Cillessen, que va evitar el gol amb una mica de fortuna.

Tanmateix, malgrat el domini, un desajust defensiu del Barcelona va estar a punt de costar-li un gol als vint minuts, però Gayá, que havia rebut a la frontal de l’àrea, va creuar en excés la pilota quan encarava Ter Stegen, que poc després va haver d’aturar una pilota des de fora de l’àrea d’Urs Racic. Malgrat que l’equip barcelonista mantenia el domini de la pilota, ara el València es plantava amb certa assiduïtat a l’àrea visitant i generava perill a la meta de Ter Stegen, que tampoc patia en excés.

A la recta final del primer temps, i sense tenir un control tan clar com al principi, el Barcelona va tornar a patir d’encert davant de la meta rival, com ja li va passar dijous amb el Granda, i Pedri no va poder aprofitar una pilota que es va passejar al costat de la línia de gol, per la qual cosa el primer acte es va tancar amb empat sense gols.

El segon temps es va obrir amb la mateixa intensitat que va presidir la primera part però va ser el València, més incisiu, el que va encertar davant de la meta rival. Després de malgastar Guedes una immillorable ocasió de gol, gràcies a la bona sortida de Ter Stegen, a la següent acció Gabriel Paulista va batre el porter barcelonista als cinc minuts de la represa en una acció que va necessitar el VAR al caure a terra Ter Stegen a l’àrea petita. El valencianista va rematar sol sense oposició en l’àrea petita després d’un error de marcatge de Lenglet, que ahir va tornar a completar un matx per oblidar.

La diana local deixava el Barça sense Lliga, però la seua resposta va ser gairebé immediata. Va arribar set minuts després i gràcies a unes infantils mans de Toni Lato dins de l’àrea per evitar la rematada de De Jong.

Cillessen, que coneix bé Leo, va aguantar i li va endevinar la intenció a l’argentí, però la pilota va quedar solta, va xutar Busquets, va salvar sota pals Paulista la rematada de Pedri i Messi, ara sí, la va endollar dins per posar un empat al marcador que va durar poc, perquè l’equip de Koeman completava la remuntada al minut 63. Centrada de Jordi Alba i cop de cap de Frenkie de Jong amb tot que Cillessen només va poder rebutjar als peus de Griezmann, que va afusellar per ficar el segon.

Els gols van tornar el control del duel al Barcelona i van deixar tocat un València que va tornar a recordar el dels primers compassos del partit, acorralat a la seua parcel·la davant l’assetjament de l’equip barcelonista, que tornava a colpejar poc després amb un llançament de falta magistral de Messi que semblava sentenciar el xoc.

Però un golàs de Carlos Soler des de fora de l’àrea en el minut 83 va canviar notablement el panorama i de semblar ja resolt el xoc, va passar a recuperar la incertesa i el Barça es va atabalar, encara que, aquesta vegada sí, va aguantar i continua viu per la Lliga.

Doblet de Messi amb el gol de falta número 50 Messi va firmar ahir un doblet. El primer gol va arribar després d’un llançament de penal que Cillessen va aconseguir detenir a l’argentí i que aquest va rematar després d’un rebuig, i el segon, el que suposava l’1-3, de falta directa, el número 50 de la seua carrera.

Missatge del Barça en contra del bullying

Ahir, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Lluita contra el Bullying, els blaugranes van donar suport a la campanya de prevenció i sensibilització de la Fundació Barça. Abans de començar el partit contra el València, els blaugranes van saltar al terreny de joc amb una samarreta de la Fundació amb el lema en català “Davant del bulliyng, no callis”.

El PSG ja no descarta la sortida de Neymar La renovació de Neymar pel PSG no està gens clara malgrat que a França insisteixen que està tot pactat. El brasiler no només no ha firmat sinó que contempla cada cop amb més grat la tornada al Camp Nou. Preguntat per si Neymar renovarà o no, Leonardo, el director esportiu del club francès, que ahir va ser al Johan Cruyff seguint en directe el partit de la Champions femenina, no va ser aquesta vegada tan taxatiu com anteriorment. “Cal veure-ho tot amb calma”, va assenyalar.

Piqué ho té clar: “A l’Atlètic l’hem de guanyar com sigui”

Gerard Piqué es va mostrar molt satisfet pel triomf i va dir que els val per “seguir en la baralla”. “L’objectiu de ser allà fins al final era l’objectiu des del principi de la temporada i més encara després de la primera volta”, va recordar el central, que es va referir al duel de dissabte contra el líder.

“L’única idea per jugar contra l’Atlètic és guanyar. Cal guanyar-los com sigui.

Després ja està el Madrid-Sevilla”, referint-se al duel que aquella mateixa jornada enfronta els altres dos aspirants al títol. Respecte al genoll va comentar: “Està bé. Són petites molèsties. En línies generals, puc competir.”.

Messi remata per empatar i rescabalar-se de l’error.