BÀSQUET LLIGA ACB

El Joventut força el desempat contra el Barça després de dominar el partit amb una gran defensa

El Joventut força el desempat després de dominar el partit amb una gran defensa || Els blaugranes van perdre 16 pilotes i van estar negats en el tir

El públic també va tornar ahir a l’Olímpic de Badalona amb l’assistència d’un miler d’espectadors.ACB PHOTO/D. GRAU

El Joventut va doblegar ahir el Barça (72-63) a Badalona per empatar el play-off de quarts i forçar així un tercer i definitiu partit demà al Palau, en la tornada del públic a l’Olímpic de Badalona (un miler) que va ajudar en la gran victòria verd-i-negra. La Penya se la jugava i va respondre a la perfecció.

Només al segon quart va treure el cap el Barça, però va ser l’equip de Carles Duran el que va minimitzar el talent del subcampió de l’Eurolliga. Ferran Bassas (20 punts) i dos ex del rival com Ante Tomic i Pau Ribas van liderar l’esforç dels de Badalona per continuar vius.

A la Penya li va sortir d’inici el manual per no anar-se’n ja de vacances. Els de Badalona van posar molta defensa en joc i van tenir l’encert necessari per obrir bretxa en set minuts (20-5).

Bolmaro va ser el que va posar l’energia que semblava escassejar en un Barça sense temps de descans després de la Final Four i que va notar l’acumulació de partits. No li van entrar els triples ni a Kuric ni a un Mirotic sense confiança, encara que el Barça va pressionar en defensa al segon quart. Amb tot just un punt en sis minuts, la Penya va patir el seu pitjor moment. Els de Jasikevicius, que van perdre 16 pilotes i van errar 11 tirs lliures, no van acompanyar les seues defenses amb bons atacs i el Joventut va ser més regular que dimarts. Va aguantar la temptativa de remuntada del Barça, que va notar l’absència del director de joc, un Calathes encara lesionat.

Per la seua part, el Lenovo Tenerife va fer història ahir al classificar-se per primer cop per a unes semifinals de la Lliga ACB al destrossar el San Pablo Burgos (68-92) en una segona part en què va ser molt superior, gràcies a l’exhibició de Marcelinho Huertas (20 punts, 3 rebots, 9 assistències i 28 de valoració).