Balaguer vibra amb el duel Catalunya-Angola

Els africans, que estan preparant el Preolímpic, es van imposar per un ajustat 83-86 || Martí i Gasque, lleidatans a la selecció

El combinat d’equips catalans va plantar cara a un dels conjunts que aspiren ser a Tòquio.JOAN BOVÉ

Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català 2020-21, va acollir ahir un partit entre un combinat català i la selecció d’Angola (83-86). El jove equip entrenat per Salva Maldonado va deixar una imatge encoratjadora contra un rival que s’està preparant per disputar el Preolímpic.

El partit va reunir uns cinc-cents aficionats al Pavelló 1er d’Octubre, recinte que celebra el 50 aniversari. El combinat català, que va estar format per Sergi Costa (Zamora), Dídac Cuevas (Barça B), David Font (Barça B), Àlex Barrera (Burgos), Robert Cosialls (Girona), Marc Martí (Oviedo), Carlos Gasque (Pardinyes), José Nogués (Almansa), Jaume Zanca (CB Tarragona) i Pol Molins (Zamora), va arribar al descans amb un desavantatge de només set punts davant d’un rival molt físic (36-43).

La selecció d’Angola, que compta amb el català Pep Clarós com a seleccionador, va aprofitar un parcial de 2-13 a l’inici del tercer període per agafar una renda important en el marcador (38-56). El combinat català va reconduir la situació i va posar en dificultats el rival.

La recta final va estar molt igualada. Sergi Costa va poder enviar el partit a la pròrroga, però va fallar un triple a pocs segons del final.

Els àrbitres que van dirigir aquest partit internacional a Balaguer van ser els lleidatans Pere Munar i Xavier Gustà..