BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Caiguda del Cadí al Palau

Segon amistós de pretemporada i de nou amb el Tolosa, que va tornar a guanyar les de Bernat Canut || L'equip de l'Alt Urgell va acusar de nou les baixes i Tunstull va debutar amb 14 punts

La nord-americana Tunstull, que havia arribat dimarts a la Seu, pugna amb dos jugadores de l’equip francès.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu es va estrenar aquesta temporada al Palau d’Esports amb una derrota per 55-67 contra el TMB Basket.

Era el segon amistós de preparació, de nou amb el Tolosa i, com el passat dia 1, va ser l’equip francès el que es va emportar la victòria (67-58 al primer partit). L’equip de Bernat Canut va tornar a acusar les baixes.

Ariadna Pujol i Gala Mestres segueixen amb el procés de recuperació de les lesions i Montse Brotons i Karline Pilabere també van ser baixa per molèsties físiques.

En canvi, va debutar la nova incorporació de l’equip de l’Alt Urgell, la nord-americana Jewel Tunstull, que malgrat que havia arribat a la Seu dimarts, va ser la màxima anotadora del seu equip, amb 14 punts..

El Cadí va començar el duel amb força i, després d’una primera cistella d’Irati Etxarri, tots dos equips es van intercanviar cops en un inici molt equilibrat. Al minut 5 el marcador era de 10-11, però l’equip local va concedir algunes cistelles fàcils i el primer quart va acabar 14-21. Un parcial de 5-0 a l’inici del segon va prémer l’electrònic (19-21, 12), però la reacció no va tenir continuïtat, el Tolosa va tornar a obrir diferències (22-31) i només l’entrada de Jewel Tunstull va tornar a ajustar el lluminós, que reflectia un 31-37 al descans. El Cadí va guanyar aquest parcial (17-16).

Tots dos equips van oferir un joc molt vistós a l’inici del tercer quart. L’aportació anotadora de Tunstull es va començar a notar (44-48, 27), però el Tolosa va aprofitar alguns errors locals per mantenir un 46-55 a falta del període decisiu. L’últim quart, no obstant, va mantenir la mateixa dinàmica i encara que les locals volien regalar-li la victòria a la seua afició, el Tolosa va arribar a tenir una màxima diferència (51-65), a falta de quatre minuts i el duel va acabar amb 55-67.

Bernat Canut va assenyalar que “ens anava molt bé jugar, necessitàvem jugar cinc contra cinc, ja que no ho hem pogut fer entrenant. A veure si a poc a poc anem recuperant efectius. Hem de millorar el nivell defensiu”, va comentar. Va destacar el debut de Tunstull, de la qual va dir que “va arribar dimarts després de 24 hores de viatge i ha jugat amb jet-lag”.