HOQUEI PATINS OK LLIGA

Patiment innecessari

El Llista no va saber matar el partit quan dominava per 1-5 a l'inici de la segona meitat i va permetre a l'Alcobendas situar-se a un gol || Selva i Vives van sentenciar la primera victòria en l'estrena

Bruno Di Benedetto pugna amb l’exllistat César Candanedo durant el partit d’ahir.FERNANDO MUÑOZ FONTANEDA

El Lleida Llista va saldar l’estrena de lliga (va ajornar el debut fa una setmana per la disputa de la Copa Continental) amb una victòria solvent, però no exempta de sofriment (4-7) amb l’acabat d’ascendir Alcobendas, que després d’anar perdent 1-5 va arribar a situar-se a un gol (4-5).

El duel no va començar gens bé per als llistats, que superat el primer minut de joc va encaixar el primer gol. El gol va ser un esperó per als d’Albert Folguera, que no van tardar a posar setge a la porteria madrilenya. Vives va avisar als cinc minuts, i uns segons més tard arribava la igualada en aprofitar Selva un rebuig del porter local. L’Alcobendas va tenir l’oportunitat de recuperar l’avantatge, però l’exllistat César Candanedo va errar una pena màxima i també els dos rebutjos posteriors davant d’un Martí Serra que ja començava a ser un mur.

Vives va tornar a avisar en un contraatac, però el gironí no va fallar poc després i va posar davant els seus als nou minuts (1-2). El Llista va viure els millors moments. Vives va tornar a posar a prova Larios, que al minut 16 aturava un penal a Bruno Di Benedetto. No va poder fer res davant d’un contraatac letal que va culminar Andreu Tomàs al 18 (1-3).

Dos minuts més tard, Badia feia pujar la quarta diana després d’una gran assistència del capità per tancar la primera meitat. Tot just començar la segona part, Vives, després d’una combinació amb Bruno, va situar l’1-5 que semblava liquidar el duel, però res més lluny de la realitat.

L’Alcobendas va reaccionar liderat per Candanedo, autor de tres gols, i va arribar a situar-se a només un gol dels llistats, i això que l’exllistat va fallar un dels dos penals que va tenir. El Llista, emparat també amb les parades de Martí Serra, va tirar d’ofici i va sentenciar amb dos gols darrers de Selva i Vives.

Folguera: “Hem perdonat molt i gairebé ens costa un ensurt seriós”

Albert Folguera estava ahir content pels tres primers punts de la temporada, però contrariat per no haver liquidat el duel quan van poder, la qual cosa va provocar un patiment innecessari, segons la seua opinió.

“El partit el teníem supercontrolat i hem perdonat moltíssim. A la segona part hem tingut ocasions per matar el partit, igual que a la primera, però no ho hem fet. Ells han marcat, s’han ficat al partit i se’ns ha complicat perquè hem perdonat massa, i davant d’aquests equips i fora de casa no es pot perdonar tant”, va avisar.

Folguera va ser clar i va reconèixer que va veure perillar la victòria. “Quan s’han posat a un gol podia passar de tot, i si ens empaten, ja et dic que perdem el partit”, va assenyalar.

El Vila-sana goleja el Mataró en l’estrena a la Lliga Catalana

El Patí Vila-sana no va donar cap opció a la sorpresa i va debutar a la Lliga Catalana femenina d’hoquei patins amb un contundent triomf per 7-2 davant el Mataró. Les jugadores que dirigeix Lluís Rodero van anar de menys a més. Van arribar al descans amb avantatge de 3-1, després d’una primera meitat irregular, però a la segona van millorar les prestacions i van acabar golejant. L’argentina Vale Fernández va firmar un hat trick, Laura Barcons un doblet i Victòria i Maria Porta van completar la golejada. També va debutar la jove valenciana Laura Cantó, que porta tres anys al planter del Vila-sana.