Empat de quirats entre Lleida Llista i Liceo

Bruno di Benedetto va estavellar dos boles al pal abans de marcar el 2-1 a la segona meitat.ALBA TARRÉS

El Llista Blava va estar molt a prop d’encadenar la segona victòria davant de tot un Liceo, que va patir l’indicible per salvar un punt (3-3) i que, en ocasions, va tenir certa ajuda arbitral. Si fa quatre mesos, en l’última jornada de l’OK Lliga 2020-2021, els llistats van ser capaços de golejar 3-0 el que pocs dies després es proclamaria campió de la Copa del Rei, trencant a més un rècord històric dels corunyesos, que portaven 11 anys sense deixar de marcar un gol en la competició domèstica, ahir els d’Albert Folguera van estar a 50 segons de protagonitzar una altra gesta davant del campió de la Supercopa 2021, que va aconseguir l’empat quan el duel agonitzava.

El matx va començar amb un ritme trepidant, amb constant anades i vingudes en les quals els porters van ser els grans protagonistes. El Liceo no va tardar ni deu segons a llançar el primer avís, però tampoc el Llista es va quedar curt, que de la mà d’Andreu Tomàs va posar a prova per primera vegada Carles Grau. Complert el minut 3, els col·legiats no van castigar amb penal una clara falta a Bruno di Benedetto a l’àrea.

El Liceo va trencar l’equilibri als cinc minuts gràcies a una gran combinació entre Roberto di Benedetto i Carballeira que el gallec no va desaprofitar. El gol no va intimidar els d’Albert Folguera, que van seguir amb el seu guió de partit. Bruno va estar a prop de l’empat en dos claríssimes ocasions, però en les dos el pal es va creuar en el seu camí.

El Llista mereixia, almenys, restablir les taules en el duel, però la sort li era esquiva. I també la seua efectivitat en les jugades a bola aturada, res de nou. En el minut 14 va tenir una altra clara ocasió per marcar en una falta directa per l’exclusió de Marc Grau, però Jepi Selva tampoc va poder batre l’altre Grau, Carles.

Tampoc va aprofitar els dos minuts de superioritat, però el quadre llistat no va desistir en el seu afany i les ocasions van continuar arribant. Al quart d’hora, Vives i Bruno van tornar a posar a prova el porter gallec, que a punt va estar de posar-se la bola a la seua porteria a l’intentar desviar-la. En el tram final de la primera meitat el Liceo va tenir dos oportunitats, amb Roberto di Benedetto i Àlex Rodríguez de protagonistes, però Martí Serra va estar superb.

El Llista se’n va anar al descans sense el premi del gol que amb tant d’afany va buscar i va merèixer per ocasions, però tot just arrancar la segona meitat el va trobar. Un contraatac ràpid el va transformar en gol Jordi Badia d’un fort tret davant del qual res no va poder fer Carles Grau, situant un empat del tot merescut.

L’alegria hauria pogut ser efímera, ja que els col·legiats van castigar amb un inexistent penal una incursió d’Oruste, però Carballeira va enviar fora la pena màxima. Badia, inèdit a la primera part, va vorejar el segon gol en un tret que Grau va repel·lir amb el casc. Va ser l’avís del 2-1 que anotaria Bruno di Benedetto en el 34 davant del deliri de l’afició.

Tres minuts després va arribar una altra jugada polèmica que va permetre al Liceo empatar el duel. Malgrat que un dels col·legiats havia indicat búlling, els gallecs van treure ràpid i Roberto di Benedetto va marcar davant de l’enuig monumental dels llistats. Però ni així es va ensorrar el Llista. Després de dos avisos de Vives i Selva, Badia tornava a perforar la porteria de Grau després d’aprofitar una sensacional assistència de Cañellas.

El Liceo estava contra les cordes de nou i es va abocar a la recerca de l’empat. En un error, Andreu Tomàs es va plantar sol davant de Grau, que li va endevinar les intencions. I de la sentència a l’empat en qüestió de segons. Abans, els àrbitres havien exclòs Vives, però la falta directa no la va aprofitar aquesta vegada Adroher. Jugant en superioritat, Àlex Rodríguez, de fort tret, va acabar salvant un punt per al Liceo a falta de 50 segons per al final.