ELS DETALLS

El Llista guanya

Venç a Manlleu amb més patiment del que s'esperava després d'arribar al descans dominant per 0-4 || Dos gols de Selva en els dos últims minuts segellen la segona victòria que el manté invicte

Els llistats celebren un dels gols de la primera meitat.

Els llistats celebren un dels gols de la primera meitat.ALBA TARRÉS

Albert Folguera es va mostrar content pels tres punts, “que era l’important”, va matisar, però va lamentar que acabessin patint havent arribat al descans amb 0-4. “Costa molt mantenir la concentració els 50 minuts. La veritat és que no hauríem d’haver patit tant. L’important era sumar els tres punts perquè ells en tenien un més que nosaltres i no tenien res a perdre”, va dir.

“Hem estat centrats i efectius a la primera part, però a la segona ells s’han encoratjat, ens han marcat un gol tonto i ens ha tocat patir. El millor és que quan semblava que havíem d’estar més nerviosos és quan més tranquils hem estat i hem gestionat molt bé els minuts finals. Veníem de dos partits en els quals ens havien remuntat, el Liceo un 3-2 i el Noia un 6-4, i no pot ser, hem de fer bé les coses perquè si no l’equip entra en dubtes”, va afegir el tècnic llistat.

Per la seua part, Jepi Selva, clau amb els seus tres gols, va reconèixer que “sabíem que venir a Manlleu no seria fàcil. Els vam guanyar a la Lliga Catalana quan potser no ho mereixíem, i sabíem el que ens esperava. A la primera part hem sortit amb la intensitat molt alta i amb un parell de contres ens en hem anat en el marcador, però a la segona hem pecat de no anar cap a la porteria i al final hem patit”. Selva va incidir, d’altra banda, que “hem de millorar i ser més ambiciosos del que som, i hem de matar els partits per no patir en excés”.

El Lleida Llista va sumar ahir a Manlleu la segona victòria (3-6), que el manté com a invicte de l’OK Lliga al costat de Barça i Liceo, els dos únics equips que tenen més punts que ell, 4 i 2, respectivament, i situant-se tercer, davant del potent Reus Deportiu. I tot després d’un partit que semblava sentenciat al descans, al qual es va arribar amb un avantatge llistat per 0-4, però que es va complicar a la segona (3-4), com ja va succeir en l’estrena a Alcobendas. Per fortuna, dos gols darrers de Selva, ahir firmant un hat-trick, van segellar la victòria per trencar dos empats seguits davant de Liceo i Noia, uns altres dos duels en els quals els seus rivals li van remuntar.

El matx va arrancar amb el Manlleu posant setge a la porteria de Martí Serra, que va tornar a ser una muralla. El Llista es va espolsar aviat la pressió del rival i als cinc minuts, en la primera clara ocasió, va trencar la igualada. Selva recupera una bola al mig de la pista i des de lluny bat Arcas d’un fort llançament. En ple desconcert local, Cañellas empalma de primeres una cessió de Selva per fer pujar el 0-2 en el minut 7.

El Manlleu, lluny d’enfonsar-se, va intensificar el seu atac i va gaudir de clares ocasions, però tant el lleidatà Pol Franci com Navarro i Alonso van topar amb el porter de Sant Hipòlit. Cañellas va tenir el tercer gol molt a prop, igual que Jordi Badia, que després d’esquivar dos rivals no va aconseguir batre Arcas. Als 20 minuts, una acció de Franci era castigada amb targeta blava i la falta directa la transformava Vives en el 0-3. Abans d’arribar-se al descans, Folguera, en una acció individual amb una mica de fortuna, va situar el 0-4 que semblava ja sentenciar el duel. Però res més lluny de la realitat.

Com en els altres tres partits, el Llista es va confiar i el rival li va guanyar terreny. Als tres minuts de la represa, Franci ficava els seus en la lluita, una jugada que acabaria amb Andreu Tomàs exclòs per protestar.

El Llista va salvar els dos minuts en inferioritat sense encaixar un gol, però un error de concentració de Bruno di Benedetto, fent caure Borregan després de perdre la bola, va permetre a aquest situar el 2-4 de falta directa. La situació encara es complicaria més amb el tercer gol local, obra també de Borregan. Faltaven sis minuts i tocava patir. Per fortuna, va aparèixer Selva per decidir el xoc amb dos gols en tot just un minut, el segon després d’un rebuig del porter a una falta directa llançada per Vives.