Triomf del Força Lleida amb èpica

El Força Lleida, amb només 8 jugadors, supera el potent Alacant i obté la primera victòria del curs || Emoció fins al final en la tornada al Barris Nord

Albert Lafuente busca un company a qui passar la pilota.

Albert Lafuente busca un company a qui passar la pilota.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va aconseguir ahir el seu primer triomf de la temporada, superant al Barris Nord el potent Alacant (69-67). L’equip de Gerard Encuentra es va sobreposar a tot, amb 8 jugadors, i va acabar estrenant el caseller de victòries davant d’un rival que va malgastar un últim atac per guanyar. El Força Lleida va aconseguir recuperar-se d’un parcial de sortida de 0-5 gràcies a uns bons minuts de Cuéllar, amb Carrera molt desencertat en els seus primers tirs.

A poc a poc, l’equip d’Encuentra va augmentar les revolucions i, amb un Badji espectacular es va situar 10-5, doblant els alacantins.

Una tècnica a Pipelic va aplanar el camí cap al 12-5 amb el qual es va tancar el primer acte, amb un Alacant bloquejat totalment en atac. El conjunt de Gonzalo García acumulava 9:32 sense anotar, fins que un triple de Pitts va respondre al 14-5 de Badji.

El segon quart va ser més dinàmic, amb molt encert des de la línia exterior i el Força Lleida aguantant les escomeses del rival.

Cuéllar, que estava sent el millor al costat de Badji, va haver d’anar-se’n a la banqueta després d’una tècnica amb el 26-19. L’Alacant va aprofitar el nerviosisme per atansar-se a només 2 punts a 4:12 per al descans.

Encuentra va aturar el partit i, per fi, va aparèixer un Carrera que fins llavors acumulava un 0/9 en tirs.

El Força Lleida va mantenir l’Alacant, però els visitants es van ficar de ple en el partit amb una cistella gairebé sobre la botzina d’Arcos (31-29). Van tornar a sortir a pista inspirats els visitants, encara que els lleidatans van reaccionar amb rapidesa, tornant la igualtat a l’electrònic.

Només la qualitat de Simmons va destacar en l’inici del tercer quart.

Sis punts seguits del nord-americà van donar a l’Alacant una màxima renda de 7 punts (36-43) i Gerard Encuentra no tenir més remei que parar el matx a 6:54 per al descans. Va tornar a aparèixer Carrera, amb les seues individualitats, i Fall traient petroli a la pintura.

Va tornar al partit l’equip d’Encuentra a poc a poc, punt a punt, i va posar-se de nou al davant.

Un tir lliure de Fall i una cistella de Carrera van situar el 49-47 per a desesperació de Gonzalo García. El veneçolà i Cuéllar van liderar el seu equip abans de l’últim acte (53-49).

En uns minuts brillants, el Força Lleida va anar augmentant la renda fins als 11 punts (64-53) i tot semblava encaminat cap al primer triomf.

Però després del 66-55 de Rosa van començar a torçar-se les coses. Un parcial de 0-11 va fer que el partit es decidís en els últims instants. Carrera va anotar des de la línia de tirs lliures i Matulionis va respondre amb el 68-67.

El següent atac del Força Lleida va acabar en res, però Tomàs va tardar molt a servir de banda i la pilota va ser de nou per als lleidatans. Quedaven només 10.8 segons i Carrera va tenir dos tirs lliures. El primer va entrar, el segon no i el rebot va ser per a l’Alacant. A l’última jugada, Pitts va relliscar, va perdre la pilota i el triomf es va quedar a Lleida..