El Cadí la Seu firma el pitjor duel de la temporada

El Cadí la Seu firma el pitjor duel de la temporada contra un Leganés que sempre va anar al davant en el marcador i que li va infligir la tercera derrota || Les urgellenques mai van entrar al partit, van perdre fins a dinou pilotes i van fallar la meitat dels tirs lliures

Laura Peña intenta una penetració davant la defensa de la nord-americana Ruffin.ÁREA 11

Partit per oblidar el que va jugar ahir el Cadí la Seu a la pista de l’acabat d’ascendir Leganés. Aquesta condició de principiant del quadre madrileny no es va veure sobre el parquet del Pavelló Europa, on les urgellenques van anar sempre a remolc del rival i van mostrar una actitud poc habitual, sense intensitat ni fluïdesa ofensiva. Malgrat que al segon temps hi va haver reacció i es van situar a només quatre punts quan faltaven tres minuts –van arribar a perdre per 17–, les locals van amarrar una victòria merescuda que suposa la tercera derrota de les lleidatanes aquesta temporada (60-53).

Ari Pujol va ser l’encarregada d’inaugurar el marcador, però aquest 0-2 va ser l’únic avantatge que tindria el Cadí en tot el partit. El 9-2 als tres minuts ja donava mostres que el duel s’ennuegararia a les de Bernat Canut, que van tancar el quart a prop del rival (13-10). Però al segon assalt va començar el desconcert.

Era incapaç de tancar el rebot i en atac els seus percentatges eren horribles.El trident format per Ruffin Pratt, Okonkwo i Tate va ser un malson, especialment l’última, que malgrat la baixa estatura va capturar fins a cinc rebots ofensius. El 32-22 del descans no feia presagiar res de bo per als interessos del Cadí, que va tocar fons en l’arrancada del tercer període a l’encaixar un parcial de 7-2, amb cinc punts seguits d’Hermida que van obligar Canut a parar l’encontre. De res no va servir perquè Okonkwo va situar tot just reprendre’s el joc el màxim avantatge en tot el partit, 17 punts (41-24) a l’equador del quart.Ari Pujol va trencar al contraatac una sequera anotadora que durava ja més de cinc minuts i va ser l’inici de la reacció, comandada per Tunstull.

Set punts consecutius de la nord-americana i un triple de Laia Raventós sobre la botzina del final del període va tornar el Cadí al partit, gràcies a un parcial final de 4-14. Tot i que sense la fluïdesa ni l’encert d’altres duels i malgrat que Tate i Okonkwo es van encarregar de recuperar onze punts de renda en l’arrancada de l’últim assalt (54-43), les de Bernat Canut no van abaixar els braços i van anar retallant a poc a poc el desavantatge, amb Pivec molt activa malgrat els errors que va cometre des de la personal.Dos cistelles sota el cèrcol de Lukacovicova i Tunstull van situar la renda a tan sols quatre punts (56-52) a falta encara de tres minuts. Però allà es va tornar a curtcircuitar l’atac urgellenc.

Okonkwo i Tate van anotar per situar el que seria el definitiu 60-53 quan faltaven encara 2:40 per al final, que va ser un reflex del que va ser el Cadí ahir. Dos contraatacs d’Etxarri, irreconeixible ahir, van acabar en falta personal, cosa que va enterrar les mínimes opcions de victòria.

“El Leganés s’emporta un triomf que ha volgut més que nosaltres”

Bernat Canut no va posar excuses a la derrota i va ser taxatiu a l’afirmar que “el Leganés s’emporta una victòria que ha volgut més que nosaltres”, i va lamentar que “he vist gent cansada i desmotivada”.

El tècnic va explicar que “ens ha faltat energia, sobretot a nivell ofensiu, però ja es veia a la primera part que també ens costava molt en defensa. Hi ha hagut moltes imprecisions, pèrdues de pilota i poca continuïtat en el joc, no oferíem una passada més i quan atacàvem en l’un contra un sempre buscàvem la passada que no existia en lloc de buscar el tir, i això ha fet que cometéssim molts passos i faltes en atac. A la segona part hem millorat bastant, però ha estat una cosa fugaç”.