Final de la ratxa del Força Lleida: Cau a Alacant després de cinc victòries seguides

L'ICG Força Lleida cau a Alacant després d'encadenar 5 victòries en un partit que podria haver guanyat amb un triple final que no va entrar || Els locals van fer mal a base de triples

González va fer un bon partit.

González va fer un bon partit.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va veure frenada ahir a Alacant la bona ratxa de resultats, que l’havia portat a encadenar cinc victòries. La sisena consecutiva es va escapar per molt poc. L’equip lleidatà va perdre 84-82 en un duel molt igualat que Ignacio Rosa haura pogut capgirar a l’últim segon.

Però el seu llançament triple no va entrar, la qual cosa va suposar encaixar la quarta derrota a la Lliga. El jugador badaloní va ser ahir el millor jugador del seu equip, firmant la millor anotació, 26 punts, que li va valer també ser el més valorat, també amb 26. El seu triple hauria estat apoteòsic, però no va entrar.

L’Alacant va fer molt mal amb els triples –va anotar 14 de 36 intents–, per 9 de 20 dels lleidatans. I els 22 punts de Matulionis i els 21 de Simmons van pesar com una llosa per als de Gerard Encuentra que ahir no van estar fins en moments concrets i ho van acabar pagant car. El xoc va començar amb un intercanvi de cistelles que va mantenir el marcador equilibrat durant els sis primers minuts.

L’Alacant es va posar davant en els primers compassos, però sempre amb els lleidatans a prop. El primer avantatge del Força Lleida es va aconseguir amb una cistella de Hughes a 3.36 (12-14) i just en aquell moment tres triples consecutius de Matulionis van obrir la primera bretxa (21-14), que un altre triple de Rosa va minimitzar, encara que un 2+1 de Guillem Arcos en els últims compassos va tancar el quart amb 24-17.En el segon acte, els lleidatans van estar molt millor i encara que el quart va començar amb un triple fallat de Juani Marcos, van començar a arribar els punts de Miguel González –va acabar amb 14 i amb 20 de valoració, el segon millor del seu equip en aquest aspecte–. També es va destapar Rosa, que va firmar 9 punts en aquest quart i això, al costat de la bona defensa de l’equip, li va permetre primer igualar el partit (37-37, a 1,47 del final) i arribar al descans amb avantatge, 37-40, després de guanyar el parcial amb un espectacular 13-23.Mark Hughes, una mica desencertat a la primera part, va començar amb encert la segona.

Dos cistelles seues van permetre ampliar una mica la renda (39-44) encara que l’encert de Simmons –tot un malson– i de Van Zegeren van posar de nou l’Alacant per sobre (46-44), 7.36 per al final del període. Va ser un quart en el qual els dos equips van estar molt encertats –Rosa va aportar 14 punts per als lleidatans en aquest acte– i amb escasses diferències en un marcador en el qual cap dels dos equips aconseguia distanciar-se més de dos o tres punts. El parcial de 30-28 demostra el grau d’encert d’alacantins i lleidatans.

Després de l’intercanvi de cops, l’ICG Força Lleida va aconseguir tancar el quart un punt per sobre, 67-68. I això que ahir Michael Carrera no va estar especialment brillant, fins al punt que Encuentra va haver d’asseure’l, i va acabar el matx amb 12 punts, una xifra per sota de la que sol ser habitual en la seua estadística.La igualtat es va mantenir en l’inici de l’últim quart. Menzies posava el seu equip davant tot just començar (69-68), però Badji tornava a avançar els lleidatans.

El temps anava passant i l’equip de Gerard Encuentra continuava aguantant un mínim avantatge. Una altra cistella de Badji i sis punts de González, amb un triple inclòs, van portar el partit al 74-78 a 3.36 del final.Però allà es va fondre el Força Lleida. Dos triples consecutius de Matulionis li van fer molt mal, encara que la diferència, 80-78, amb 2.16 al davant, no era ni de bon tros insalvable.

Juani Marcos, que ahir va estar lluny de la seua actuació de divendres passat en el seu debut, va posar el 80-80 però una nova cistella de l’imparable Simmons, que sempre va entrar a la pintura quan va voler, i una altra d’Arcos van portar el duel al 84-80 a falta de 44 segons.Carrera va donar esperances amb dos tirs lliures (84-82) i, encara que els lleidatans van aconseguir frenar l’últim atac local i van recuperar la pilota a 11 segons del final, el triple desesperat de Rosa no va voler entrar i va certificar la derrota lleidatana.