ELS DETALLS

El Barça, en zona Champions

El Barça renaix i remunta el gol inicial de l'Atlètic de Madrid per robar-li la quarta posició || En un duel d'estils, els de Xavi van imposar el seu per firmar la millor primera part de la temporada i, a la segona, sobreposar-se a l'expulsió d'Alves

Gavi celebra el gol que remuntava el partit, amb Ferran al fons.

Gavi celebra el gol que remuntava el partit, amb Ferran al fons.EUROPA PRESS

El Barça ja és, per fi, en zona Champions. Els de Xavi van tombar en una gran primera part l’Atlètic de Madrid (4-2) i li van arrabassar la quarta posició. El domini va ser total fins que Alves va fer el 4-1 a l’inici de la segona meitat i, a partir d’allà, va haver d’anar a totes per administrar la renda, sobretot quan en el minut 69 es va quedar en inferioritat per l’expulsió, precisament, del brasiler.

En el que havia de ser un duel d’estils, el Barça va sortir disposat a reivindicar el seu i va avisar ja als cinc minuts amb un xut a la mitja volta de Ferran Torres que va marxar fora per poc. No obstant, va ser l’Atlètic el que es va avançar en el marcador tres minuts després, en la primera aproximació. Luis Suárez, que tornava al Camp Nou per primera vegada en un partit amb públic, rebia a la banda dreta una passada en profunditat de Koke i assistia Carrasco perquè aquest batés Ter Stegen de primeres i de xut creuat, en una errada coral de la defensa blaugrana, començant per Jordi Alba.El lateral esmenaria l’error en la jugada següent, al rematar de volea una centrada d’Alves que es colava per l’escaire.

El Barça mossegava a dalt i s’aplicava en la pressió per recuperar la pilota gairebé de forma imminent en cada pèrdua, i l’Atlètic va començar a sentir-se atordit per l’ímpetu local. I als 21 minuts, el debutant Adama superava per enèsima vegada Hermoso per posar una centrada des de la dreta que Gavi rematava de cap per fer el 2-1. Pedri va tenir el tercer poc després, però va rematar als núvols una passada de la mort d’Alba.

Savic hauria pogut empatar amb un cop de cap a centrada de Lemar que va marxar fora per poc. Però va ser un altre central, Araujo, el que no perdonava a l’altra àrea a dos minuts del descans, a l’afusellar Oblak després del rebuig d’un cop de cap de Piqué que va picar al travesser. La cosa va millorar encara més per al Barça quan Alves va fer el quart a l’inici de la segona meitat al culminar amb un cop ras des de la frontal una combinació entre Frenkie de Jong, Gavi i Ferran Torres.Però, sorprenentment, allà va acabar tot el cabal ofensiu local.

Quan el partit semblava sentenciat, Carrasco va posar a prova els reflexos de Ter Stegen amb una centrada xut i Luis Suárez feia el 4-2 en la jugada següent al rematar de cap un córner que Giménez va prolongar de cap cap al segon pal. L’uruguaià no va voler celebrar el gol, però la diana va resultar catàrtica per a l’Atlètic, que va passar a dominar i a sembrar el dubte en els blaugranes.Xavi canviava un debutant, Adama, per un altre, Aubameyang i, poc després, i per a súmmum de mals, l’àrbitre expulsava Alves per una entrada sobre Carrasco. Tanmateix, l’Atlètic més vulnerable de les últimes temporades va ser incapaç d’aprofitar la inferioritat del Barça, que va fer un pas enrere, va ajuntar línies i no va concedir ocasions al quadre madrileny, resignat davant d’un equip que ja és de Champions.

Piqué iguala en partits Puyol

Amb el d’ahir, Gerard Piqué va igualar la xifra del lleidatà Carles Puyol de partits oficials amb el Barça. Ambdós estan ara empatats, amb 593, en el cinquè lloc del rànquing històric. Davant tenen Messi (778), Xavi (767), Iniesta (674) i Busquets (658), i els seus perseguidors, els únics amb més de 500, són Migueli (549) i Víctor Valdés (535).

Xavi: “Necessitàvem una victòria d’aquest tipus”

El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, va confessar la importància d’un triomf que “necessitaven” tant l’equip com el club i l’afició. “Estic molt content. Hem atacat molt bé, fent un partit complet”, va assegurar, afegint que “buscava superioritat al centre del camp i hem estat molt bé”.

I amb l’expulsió d’Alves, va dir, hem estat solidaris i hem defensat bé, sense que tinguessin ocasions clares.Xavi va posar en relleu la importància de superar el vigent campió i d’arribar a la zona Champions. “Necessitàvem una victòria d’aquest tipus, contra un equip gran, que juga bé, i pot ser un punt d’inflexió”, va apuntar, però va recordar que “cal ser humils i hem de continuar treballant”. “Hem de millorar moltes coses i no relaxar-nos en defensa, perquè el partit no s’ha acabat al minut 60”, va dir l’entrenador blaugrana.En relació amb la polèmica pels estils de joc amb Simeone, el tècnic va manifestar que “no és cap enganxada ni cap pulla, ell entén el futbol d’una altra manera, és lícit”.

I també va destacar que ara “ens vindria molt bé fer tres victòries seguides per ratificar el que estem treballant”.Finalment, l’entrenador va posar en relleu el bon debut d’Adama i Aubameyang. “Havíem dit que era un partit d’intensitat, i els hem igualat en això també i crec que hem estat millors que ells. Un gran debut d’Adama, d’Aubameyang també.

El treball col·lectiu ha estat espectacular, i Adama és capaç de marcar la diferència”, va concloure Xavi.