ELS DETALLS

Revés indolor de l'AEM contra el Barça B

L'AEM cau amb el Barça B, un rival directe i la seua bèstia negra, que entre el 79 i el 86 va marcar els tres gols, en un partit igualat || Manté, no obstant, la desitjada cinquena posició i continua optant a tot després d'una altra jornada de punxades dels de dalt

Miró, capitana en absència de Pixu, i Natalia, en una acció per la banda envoltades de rivals.JORDI ECHEVARRIA

Sis minuts de desgràcia en el tram final van fer caure el castell de cartes que l’AEM havia anat construint al llarg de gairebé 80 minuts davant del Barça B, un rival directe convertit en bèstia negra en els últims anys –ha guanyat 15 dels últims 16 enfrontaments amb les lleidatanes–. Les blaugranes es van inspirar en el fort vent que bufava a favor seu al Recasens i es van convertir en un vendaval per, en un tres i no res, posar un 0-3 en el marcador que ja seria definitiu. L’AEM va passar d’aconseguir fa una setmana la seua victòria més àmplia aquesta temporada davant del Pradejón (4-1), a encaixar també la derrota més àmplia del present curs.

Malgrat això, es tracta d’una derrota totalment innòcua per a les lleidatanes, que continuen conservant com un preuat tresor la cinquena posició, l’última que dona la salvació directa, i de la qual només el Logronyo, que juga avui davant de l’Osasuna, el pot desbancar. I, en tot cas, a falta de 21 punts per disputar-se i en una nova jornada de punxades a la zona alta amb derrotes de Levante Las Planas i Deportivo, i victòria in extremis de l’Espanyol, l’AEM segueix de ple en la lluita malgrat haver encaixat la segona derrota de la temporada al Recasens.Un Recasens que, gràcies a l’empenta del rècord mundial de públic en un partit femení que va viure el Camp Nou dimecres en el clàssic de Champions, es va omplir també fins a la bandera. No hi cabia una agulla.

I en aquest ambient de gala l’AEM, sense la seua màxima golejadora Pixu per lesió, va sortir a plantar cara i a demostrar que la zona noble en la qual s’ha instal·lat no és una casualitat.Després d’un parell de trets llunyans del filial blaugrana, el partit va començar amb un seriós avís de Lisa (8’), que va rematar de cap, alt per poc, una centrada des de l’esquerra de Dulce. La paraguaiana va buscar també el gol prop del quart d’hora en un xut des de llarga distància que el vent va enverinar i a punt va estar de sorprendre Meri Muñoz, que tot seguit parava una rematada a boca de canó d’Alexia. Però després d’aquestes ocasions lleidatanes, el Barça B va estar a punt d’aconseguir el gol en un xut amb la dreta d’Alba Caño, lleidatana i ex de l’AEM, que va repel·lir el travesser.

A partir d’allà, les d’Òscar Cobacho van buscar fer mal posant setge a la sortida de pilota en curt de les blaugranes, i les recuperacions en zona de perill a punt van estar de significar l’1-0 en diverses ocasions, la més clara en un tret d’Andrea a la mitja hora de joc que va sortir fregant el pal.Alexia en va tenir una altra abans del descans guanyant la partida per velocitat a María Molina però va arribar a la rematada massa forçada, i el filial blaugrana només va tornar a inquietar Laura Martí, reapareguda després de diverses titularitats seguides de Mireya, en una falta de Laborde que va agafar efecte cap a la porteria lleidatana.Després del descans, l’AEM va sortir decidit a no continuar perdonant i, passats deu minuts de la represa, Miró va provar fortuna amb un tret alt que el vent, ara bufant en contra, va fer baixar amb una paràbola que a punt va estar de colar-se a la porteria. El Barça B tampoc es va quedar enrere i l’omnipresent Laborde va fregar el travesser en una falta directa. En els últims vint minuts, l’AEM va trobar a faltar Andrea, que va ser substituïda, i Ornella, en el minut 79, va deixar gelat el Recasens al recollir una pilota per de tret precís, sec i imparable batre Laura i avançar el seu equip (0-1).

El gol va fer que el filial blaugrana s’encoratgés davant d’un AEM que el va encaixar com una llosa pel minut i després de l’esforç físic dut a terme i tenint el vent en contra. I en aquest context, i només quatre minuts després, Rocío va aprofitar un desajust defensiu i es va trobar amb un mà a mà davant de la portera de Guissona que no va desaprofitar (0-2). Dos minuts després, era novament Ornella la que rematava a la xarxa una centrada des de l’esquerra de Clara i deixava el matx tancat (0-3).Un partit que va tenir un últim esclat de llum amb el debut de la ucraïnesa Tetiana Kitaieva.

De fugir de la guerra a tornar a disfrutar del futbol en dos setmanes.