ELS DETALLS

El Força Lleida perd contra un Osca ja descendit i perd l'ocasió d'assegurar la tercera plaça

El Força Lleida sucumbeix contra un Osca ja descendit i desaprofita les derrotes de Palència i Girona || La desqualificació de Carrera treu l'equip del partit

Miquel González, molt irregular ahir, intenta anar-se’n del marcatge de Casanova, que va ser tot un malson per a la defensa lleidatana.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va deixar constància ahir que la seua única pega aquesta temporada són els duels davant d’equips de la zona més baixa. Va sucumbir amb el Juaristi al Barris Nord, després a Palma, perdent tota opció de jugar la Copa de la Princesa, i ahir va repetir la història a Osca davant d’un equip ja descendit (86-84). El quadre lleidatà va tornar a jugar un mal partit, no va saber rematar el rival quan dominava per 11 punts al segon quart i es va enfonsar arran de la desqualificació de Michael Carrera, que va rebre dos tècniques en mig minut.

Tot i així, Schreiner va tenir a les mans l’opció de guanyar, però va fallar el triple i amb això es va perdre una immillorable ocasió de fer un pas gairebé decisiu per assegurar la tercera posició, ja que Palència i Girona van perdre. Gerard Encuentra va sortir d’inici amb el seu quintet ja habitual, amb Schreiner i Marcos compartint la direcció, Hughes exercint de 3 i Carrera i Badji a la pintura, un dibuix que aviat va haver de variar perquè les coses no van començar gens bé. El seu equip cometia massa errors no forçats, no dominava el rebot propi i tenia un baix percentatge en el tir.

Tot plegat va permetre que els oscencs portessin la batuta en el marcador gràcies, en part, als triples de Casanova, amb un 3 de 4 (16-11, m.8).Encuentra va canviar pràcticament tot el seu quintet abans d’acabar el primer quart, que va tancar Lafuente amb un triple més tir lliure addicional (19-17) just després que l’Osca assolís la màxima renda, sis punts (19-13). L’ICG Lleida del segon quart ja va ser un altre, almenys d’inici. Va apujar la intensitat defensiva i va millorar l’encert, la qual cosa es va traduir aviat en el marcador.

Una cistella de Cuéllar i cinc punts seguits de Rosa, amb triple inclòs, van capgirar el lluminós (23-24, m. 12).Van ser els millors minuts dels lleidatans, liderats per un Marcos desbocat. L’argentí va encadenar dos assistències de crac, la primera d’esquena a Cleare i la segona a Rosa, que va forçar el tir lliure addicional.

L’ICG Força Lleida agafava ja set punts d’avantatge (24-31, m. 14), que es convertirien en deu (26-36) superat l’equador del període després d’una penetració del mateix Marcos.Carlos Lanau va haver de parar el partit, però de poc li va servir perquè Schreiner, des de gairebé vuit metres, anotava el seu segon triple per donar la màxima renda en tot el duel, 11 punts (28-39). Però tot va fer un gir arran de les dos tècniques que va rebre Michael Carrera en tot just mig minut, la primera molt rigorosa i la segona al protestar de forma irada davant d’un dels àrbitres una possible falta d’un rival.

La desqualificació va descentrar del tot l’equip, que va encaixar un parcial de 10-1 que va ajustar el marcador (38-41). Els punts de Hughes i la intimidació de Badji van frenar la davallada al descans (42-48), però a la segona meitat res no va funcionar.L’Osca, sense cap pressió, va creure en la victòria (només en portava 3 fins ahir), emparat amb la seua efectivitat en el triple i amb els tirs lliures. No va tardar a capgirar el marcador (53-51, m.

24) amb Ayoce Alonso i Casanova imparables. Badji, que va carregar molt bé el rebot ofensiu, va donar vida als seus des del tir lliure i juntament amb González van mantenir el marcador equilibrat, si bé un triple des de mitja pista i sobre la botzina de final de quart de Casanova va posar un inquietant 71-66. L’últim període va ser un voler i no poder del Força Lleida, que va arribar a perdre per una màxima renda de vuit (83-75).

Amb 86-80 i poc més d’un minut per jugar-se, Encuentra va demanar temps a la recerca d’una altra èpica remuntada, que gairebé aconsegueix. Una antiesportiva absurda de García va permetre a Rosa anotar dos lliures i a la següent possessió González va fer el 86-84. La bona defensa va permetre robar la pilota i amb deu segons encara de joc Schreiner va tenir l’opció de forçar la pròrroga o tirar per guanyar.

L’austríac va buscar el triple, però no va entrar, i es va certificar una derrota que va ser menys dolorosa al perdre el Palència, quart classificat.