FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Final del somni europeu

El Vila-real perd amb el Liverpool i es queda sense la primera final de la Champions || Va igualar el 2-0 però els anglesos el van escombrar a la segona part

Lo Celso pugna amb el porter Alisson en una acció del partit d’ahir.

Lo Celso pugna amb el porter Alisson en una acció del partit d’ahir.EUROPA PRESS

El Vila-real va vorejar la gesta històrica d’assolir la final de la Lliga de Campions per primera vegada en la seua història, però es va enfonsar a la segona part de la tornada de semifinals de la competició, amb un Liverpool que es va veure sorprès i superat pels castellonencs a la primera part amb un 2-0, però que va dominar el rival al segon període per imposar-se 2-3 i passar a la final per un 2-5 en el global. El Vila-real va saber contrarestar el 2-0 de l’anada amb una primera part delicada i gràcies als gols del Boulaye Dia al minut 3 i de Francis Coquelin que, al minut 40, va empatar l’eliminatòria (2-0). Però a la segona part va aparèixer el Liverpool demolidor de tot el curs i els gols de Fabinho, Luis Díaz i Mané en quinze minuts van posar fi a la brillant aventura del Vila-real a la Lliga de Campions.

El partit no hauria pogut començar millor per al Vila-real. Lluny de la defensa tancada del duel d’anada, els castellonencs van sortir com un vendaval i als tres minuts Boulaye Dia obria el camí de l’esperança a la remuntada. El Liverpool va voler controlar la pilota però l’equip d’Unai Emery va seguir rondant amb perill la porteria d’Alisson. L’encontre estava viu, amb arribades a les dos àrees, però el gol va tornar a caure del costat castellonenc. 2-0 i al descans.

A l’arrancada del segon temps el Liverpool se’n va anar a buscar la porteria de Rulli, davant d’un Vila-real ben posicionat que cercava les seues opcions a la contra. Però el que va colpejar va ser el conjunt de Jorgen Klopp. Va aparèixer el Liverpool abassegador d’aquesta temporada i, després de retallar distàncies al minut 62, va empatar al 67 i va firmar la remuntada al 73 i, amb el 2-3 va segellar el pas a la final de la Champions.

Madrid i City avui busquen la final amb avantatge per a l’equip de Pep

El Reial Madrid necessitarà avui amb el Manchester City (21.00 hores) una nova remuntada al Santiago Bernabéu. L’equip de Pep Guardiola, el tècnic que és la bèstia negra del madridisme, arriba amb l’avantatge 4-3 que va aconseguir la setmana passada a l’Etihad Stadium. En joc, el segon i últim bitllet per a la final.

Guardiola va dir ahir que per guanyar en una eliminatòria el Reial Madrid “no serveix” només fer “un partit bo”. “El partit del passat és passat. Això és una altra història. Anirem a Madrid, intentarem fer-ho de nou i millor. Estem preparats per fer-ho”.

Carlo Ancelotti, per la seua banda, va dir que “és molt difícil, però tenim una oportunitat increïble de jugar una altra final. “Hem de fer tot el millor”, va afegir.