ELS DETALLS

L'AEM derrota el Seagull i es col·loca en zona noble

L'AEM derrota amb solvència el Seagull, cuer ja descendit, i es col·loca quart de nou en les cinc primeres posicions, les de salvació directa || Iris va inaugurar el marcador al primer temps, Pixu va donar la tranquil·litat i Natalia va sentenciar a l'afegit

Barbi porta la pilota en una acció del partit.

Barbi porta la pilota en una acció del partit.GERARD HOYAS

L’AEM tenia una oportunitat única per tornar a les cinc primeres posicions, les que garanteixen la salvació directa a la futura Segona divisió de grup únic sense necessitat de passar pel play-off. I no la va desaprofitar. Va derrotar a casa el Seagull, cuer ja descendit a Nacional, sense fer un partit brillant però sí de forma solvent (3-0).

El duel era un petit bàlsam abans de la traca final que li espera a l’equip lleidatà per intentar ocupar, a finals de mes, una d’aquestes posicions de privilegi: la visita al Saragossa, el partit a casa contra el Llevant i el tancament amb l’Osasuna, probablement a El Sadar. Però l’equip badaloní, rival històric de l’AEM, es va encarregar de posar-li difícil a l’equip blau, que es va avançar al minut 11 amb una rematada a l’àrea petita d’Iris però que no va trobar la tranquil·litat fins al 53, quan Pixu va marcar el segon. Precisament Iris i Pixu, a més de Barbi que va tenir participació directa en tots dos gols, tornaven a l’equip després de perdre’s la derrota de fa una setmana a Valladolid.

I van demostrar com d’importants són per a aquest equip i que en el futbol hi ha poques casualitats. Ja gairebé sense temps, Natalia va arredonir l’electrònic amb el 3-0, per certificar la quarta posició de l’equip.Òscar Cobacho va sorprendre amb fins a sis canvis a l’onze inicial, en què va asseure d’inici Alexia, Natalia, Miró, Jani, Andrea i Astudillo –aquestes dos últimes no van disputar ni un sol minut, i va ser el primer partit de l’AEM des de l’octubre del 2019 en què Andrea no juga–.El matx, en general, va ser poc vistós, i el Seagull no es va deixar dominar. És més, sense cap tipus de pressió ni complex, va buscar la porteria de Mireya de forma constant, encara amb el 0-0 en el lluminós però també després del gol d’Iris.

De fet, el gol de la central dels Omellons va ser pràcticament la primera arribada de l’AEM a la porteria. Barbi va botar un córner des de la dreta, Tania va pentinar i Iris, el gran baluard blau a pilota aturada, va anotar el seu cinquè gol aquesta temporada.Les d’Òscar Cobacho van tenir cinc minuts d’inèrcia ofensiva després del gol i a punt van estar de marcar el segon, especialment en una pilota bombada de Pixu que va acabar impactant al travesser. Però en l’última mitja hora abans del descans el protagonisme en atac va ser visitant, en què va haver d’intervenir Mireya en diverses ocasions i va salvar el pal un xut ajustat de Manau.

Cert és que l’AEM, que va tenir dificultats per connectar amb les davanteres, tampoc es trobava incòmode sobre el camp i ni de bon tros patint, però sí convençut que, tot i ser conscient que no necessitava fer un gran duel per guanyar, havia de mostrar la superioritat que els atorga la classificació després del descans i, sobretot, rubricar-la amb gols. I va tardar set minuts a aconseguir-ho Pixu després de la represa. Barbi va iniciar jugada, Taberner va buscar l’esquena de la defensa i Pixu, des de la vora de l’àrea, va superar amb un toc subtil la sortida d’Alba, que no va poder evitar que el tret, ajustat a la base del pal, fes pujar el 2-0 en el marcador.

La capitana va tornar amb gol, el seu quinzè aquesta temporada, que li dona avantatge al capdavant de la taula de màximes golejadores de la Lliga. Com havia passat al primer temps, el gol va adormir l’empenta ofensiva blava davant d’un Seagull que va continuar sense entregar les armes encara que va seguir mostrant-se inofensiu a dins de l’àrea. Així va transcórrer l’última mitja hora de l’enfrontament.

La victòria queia pel seu propi pes però, ja sobre la botzina, Natalia va voler donar-li una última empenta i, recollint la pilota a la frontal de l’àrea va superar el mà a mà amb la portera visitant per marcar el que també és el tercer gol del seu compte particular (3-0). La jove Abril Rodrigo va jugar ahir com a titular per segona vegada aquesta temporada i avui es desplaça a Las Rozas per concentrar-se amb la selecció espanyola sub-16 abans de viatjar a Portugal per disputar un torneig, fins al dia 17, contra la selecció d’aquest país, Islàndia i Àustria.