ELS DETALLS

L'AEM empata en la visita a l'Osasuna, es queda a les portes de l'accés directe a la nova Segona i se'l jugarà dimarts en la promoció contra el Femarguín

L'AEM empata en la visita a l'Osasuna, es queda a les portes de l'accés directe a la nova Segona i se'l jugarà dimarts en la promoció contra el Femarguín || Va fer una segona part de matrícula i es va donar la carambola de resultats, però necessitava guanyar

A deu minuts del final, Nadia va aconseguir l’empat a tres de gol olímpic.

A deu minuts del final, Nadia va aconseguir l’empat a tres de gol olímpic.JORDI ECHEVARRIA

No va poder ser. L’AEM es va quedar a un sol gol d’assolir la cinquena posició i, en conseqüència, d’aconseguir l’accés directe a la futura Segona divisió de grup únic la temporada vinent. Per aconseguir-ho, té una última bala aquest dimarts (20.00) en un partit únic i a cara o creu a casa contra el desè classificat del Grup Sud, el Femarguín de Gran Canària.

L’AEM arribava setè i necessitava guanyar al camp de l’Osasuna i que dos dels seus tres rivals directes, Logronyo, Deportivo de la Corunya i Barça B, es deixessin punts –tret del cas del Barça B, n’hi havia prou amb empats–. La combinació de resultats no es va donar pràcticament en cap moment al llarg dels 90 minuts d’aquesta última jornada unificada, i una miraculosa remuntada del Saragossa a última hora davant el Barça B, sumat a l’empat del Deportivo, feia que l’AEM pogués ser cinquè amb una victòria. Però quan aquesta carambola es va produir, el matx de l’AEM al camp de l’Osasuna ja s’havia acabat i amb empat (3-3).Es podria dir, per tant, que l’AEM va acabar morint a la riba després de molt nadar, però no va ser així.

La riba era gairebé inabastable abans de començar el partit, rotundament impossible al descans –l’AEM perdia 1-0 i cap dels altres resultats no era favorable– i va acabar quedant a prop gràcies únicament i exclusiva a una segona part de matrícula d’honor, en la qual, traient forces d’on no en quedaven, es van buidar del tot.En només tres minuts de la represa van ser capaces de passar de l’1-0 a l’1-2. La ucraïnesa Kitaieva, arribada com a refugiada fa poc més de dos mesos escapant dels horrors de la guerra, es va vestir d’heroïna per forçar l’empat als 40 segons amb un xut alt que va superar Silvia. I tot just dos minuts després, Iris va caçar una pilota a l’àrea petita per batre per sota la portera navarresa.

En tres minuts, l’AEM obria les portes del cel. Quan tot anava en contra i ni la victòria no els servia per ser cinquenes.Se sap que l’alegria dura poc a casa del pobre, i tot just cinc minuts després, Lorena Herrero rematava de cap una centrada de Fresneda des de la dreta i restablia l’empat (2-2), resultat que no servia a l’AEM en cap dels casos. Lorena, que es retirava del futbol ahir, va culminar així el seu doblet després del gol que havia marcat en el primer temps i que va desnivellar la balança ja als cinc minuts.

I, per si fos poc, Ibra tornava a posar davant l’Osasuna amb un cop amb la dreta que va superar Mireya per dalt (3-2). Però quedava temps i l’AEM mai no va deixar de creure. Amb les jugadores multiplicant-se, especialment una Kitaieva crescuda que va fer que no es notés l’absència de Barbi, Nadia es va inventar un gol olímpic en un córner que va tornar les taules al marcador a deu minuts per al final.

Les lleidatanes ho van intentar, van tenir les seues arribades però al final no van aconseguir el quart gol que, fent comptes després del partit, els hauria valgut la cinquena posició.L’AEM no ha acabat la Lliga cinquè i s’haurà de jugar en 90 minuts seguir a la reestructurada avantsala de l’elit. Però va aconseguir una cosa molt més important: va ser el primer equip des del mes de gener a treure punts del camp de l’Osasuna i es va retrobar amb si mateix i les seues millors sensacions en un segon temps en què va marcar tres gols després d’encadenar dos derrotes amb sequera anotadora. I que l’AEM torni a ser l’AEM és la millor de les notícies de cara al partit de dimarts, en el qual el Recasens dictarà sentència.

És, de fet, la gairebé seguretat que aquest equip aconseguirà el seu bitllet per a la nova Segona. L’entrenador de l’AEM, Òscar Cobacho, va dir a l’acabar el partit i després de conèixer la combinació de resultats que “ens ha faltat un gol i això encara ens fa més ràbia”, però es va mostrar convençut, després de la bona segona part de l’equip, que “aquest és el camí i ara ja només queda un partit”. “Necessitàvem recuperar l’ADN de l’AEM i la pena és no haver tingut alguna ocasió més, però molt millor tenir aquestes sensacions que les dels partits anteriors”, va afegir Cobacho.

Al marge, va destacar que “acabar en la setena posició té molt de mèrit” i, amb vistes al matx a cara o creu de dimarts, va comentar que “no hi ha excuses i hem d’anar a mort”. En aquest sentit, va fer una crida a l’afició: “La necessitem dimarts, és l’última bala.” Per la seua part, la capitana Pixu, amb llàgrimes als ulls, va dir que “ens en anem dolgudes perquè ho hem tingut a l’abast de la mà”, però després va assegurar que “l’equip vol quedar-se a la categoria i és un partit a noranta minuts”. Una altra de les capitanes, Júlia Miró, es va expressar de la mateixa línia: “Pensar que hem estat a un gol dol, però anirem a totes a casa.” Finalment, el Femarguín canari, desè del grup Sud, serà el rival a batre en la promoció.

Tot i que quan l’AEM va acabar el partit el seu rival era el Reial Unió Tenerife. En aquell moment les tinerfenyes guanyaven 1-2, però van acabar empatant i cedint la posició al Femarguín, on juga la lleidatana i exjugadora de l’AEM Patri Teixidó. Miró va comentar irònicament que preferia “retrobar-se amb ella fent un cafè” i no jugant-se la categoria.