FUTBOL LLIGA DE LES NACIONS

Espanya compleix patint

La Roja suma la primera victòria al torneig amb un matiner gol de Sarabia || Genera dubtes tot i mantenir els tres punts contra una Suïssa sense pegada

Els jugadors de Luis Enrique celebren l’únic gol, marcat per Sarabia.

Els jugadors de Luis Enrique celebren l’únic gol, marcat per Sarabia.EUROPA PRESS

La selecció espanyola de futbol va vèncer (0-1) ahir la de Suïssa en la tercera jornada de la Lliga de Nacions, tres punts obligats per reforçar les seues opcions de repetir Final Four gràcies al gol de Pablo Sarabia. Espanya va fer els deures, va complir per sumar la primera victòria en el torneig, després dels empats davant de Portugal i República Txeca, però ni va ser superior ni va deixar grans sensacions a cinc mesos del Mundial. En la primera meitat els de Luis Enrique van sotmetre còmodament el rival a través de llargues possessions i un gol de Sarabia abans del primer quart d’hora els ho va posar tot de cara davant d’una Suïssa anestesiada.

Tanmateix, la segona part va ser una altra pel·lícula. Els de Murat Yakin van avançar la línia de pressió i els fantasmes a la defensa espanyola van aparèixer de nou. Suïssa va disposar de diverses ocasions per empatar a una Espanya que va acabar desarborada i demanant l’hora. Els tres punts li valen per seguir amb opcions d’entrar a la fase final de l’any que ve, però continua sembrant dubtes.

Per la seua part, la selecció de Portugal va consolidar la condició de líder al Grup 2, el d’Espanya, després d’imposar-se a República Txeca (2-0) en un partit molt còmode per al combinat de Fernando Santos, que suma dos victòries en tres jornades i continua invicte. Els tugas, que van guanyar amb gols de Joao Cancelo i Guedes, manen amb 7 punts, dos més que la Roja. En un altre matx destacat de la jornada d’ahir, l’Eslovènia de Jan Oblak va anul·lar Noruega, amb Erling Haaland i Martin Odegaard, que no va passar de l’empat (0-0).