El Cadí la Seu posa en un compromís el Saragossa, en un partit en què va remuntar després d'un mal primer quart

El Cadí la Seu posa en un compromís el Saragossa, en un partit en què va remuntar després d'un mal primer quart || Les de Jordi Acero guanyen tres parcials i cedeixen a la recta final

Strautmane va ser la màxima anotadora del Cadí amb 16 punts.

Strautmane va ser la màxima anotadora del Cadí amb 16 punts.AREA 11

El Cadí la Seu va tornar a posar en un compromís el líder de la Lliga Femenina. Va guanyar el Saragossa per 65-61, però igual que fa unes setmanes a la EuroCup Women, les de l’Alt Urgell van estar molt a prop d’emportar-se la victòria de la pista aragonesa. El Cadí no va entrar bé al partit, però va saber reaccionar, capgirar el marcador però, malgrat guanyar el segon, tercer i últim quart, no li va donar per aixecar el desavantatge d’11 punts que va acumular al primer acte i va acabar cedint la victòria en els últims segons.

A l’equip de Jordi Acero no li està sortint cara en els finals disputats. Ahir va tornar a passar. El Cadí no va començar bé el partit, al veure’s superat per un Saragossa molt encertat que va obrir una considerable bretxa en els primers sis minuts (15-7).

El Cadí no seleccionava bé els tirs, va perdre la batalla pel rebot –39 de les aragoneses per 28 de les catalanes– i el joc ràpid del Saragossa els va permetre un joc ofensiu més fluid, mentre que el Cadí s’encallava en atac. L’equip local va fer 15 assistències, per només 6 de les urgellenques. Però si alguna cosa té el Cadí és caràcter i capacitat de lluita.

Dos cistelles de Brotons i Raventós els van posar 17-11 a falta de 2.47 per acabar el primer quart, encara que l’encert final d’Alonso de Armiño va tancar el període amb 11 avall (22-11).Va començar llavors una laboriosa tasca de picar pedra. El segon quart ja va mostrar una majoria del Cadí encara que, malgrat els punts de Strautmane –va acabar màxima anotadora de l’equip, amb 16 punts–i de Laura Peña, la diferència seguia deu punts avall a cinc minuts del descans, que va augmentar a 13 després de l’encert d’Ortiz amb un 2+1 (29-16). Va tornar a despertar-se l’equip urgellenc per millorar l’encert en atac i, gràcies a dos triples de Bahí a l’últim minut es va arribar al descans amb 37-29, vuit punts de desavantatge.La reacció de l’equip de la Seu d’Urgell ja es va fer evident al tercer quart.

Encara que una cistella inicial de Geldof va tornar el desavantatge als 10 punts (39-29), dos cistelles de Tunstull i Raventós, a més de dos triples de la mateixa Raventós –va acabar la seua gran actuació amb 13 punts– i de Laura Peña, van dur el partit a un 40-39 a falta de 6.25 per acabar el període.El Saragossa estava frenat en atac, com demostra el parcial de 3-10 i el tècnic, Carlos Cantero, va aturar el partit. Però va haver de tornar a fer-ho a penes un minuts després, perquè una cistella de Strautmane i un altre triple de Bahí havien capgirat el marcador, 40-44, a 5.17. Aquest cop sí que va servir l’esbronc del tècnic local i el Saragossa, amb dos triples seguits de Grande i Oma, tornava a posar-se al davant, 46-44, a 4.11.

Kovacevic va empatar immediatament i tots dos equips van entrar en un intercanvi de cistelles que, gràcies al fet que les aragoneses van recuperar l’encert, van portar a l’últim quart amb un 53-48. El Cadí, malgrat la lluita i capacitat de sacrifici, ja no va tornar a posar-se davant, però va obligar el Saragossa a esforçar-se al màxim per evitar-ho. La sortida de l’últim període va ser bona.

El Cadí, amb dos cistelles més de Kovacevic, es posava 53-52 a falta de 8.24.El Saragossa tornava a veure’s contra les cordes, tot i que els punts de Geldof i Gimeno el mantenien davant. Un triple i una cistella de Strautmane van permetre a l’equip empatar dos vegades més, 57-57 (a 3.33) i 59-59 (a 1.38). Tot era possible, però en el moment clau, la fortuna li va ser esquiva al Cadí.

Amb 61-59 a i 1.24 per al final, van fallar fins a tres triples lliures i Peña no va encertar amb un tir de dos. A força de tirs lliures i aprofitant una antiesportiva a Strautmane i una tècnica a Jordi Acero, el Saragossa es va mantenir al davant fins al 65-61 final.

“Estem fotuts com a equip però tenim caràcter”

Jordi Acero, entrenador del Cadí la Seu, va destacar que l’equip havia lluitat fins al final i va admetre que “la posada en escena no ha estat la que havíem parlat, però mai hem abaixat els braços i al tercer quart hem mostrat caràcter i hem competit”.

Va lamentar també algunes decisions arbitrals en els últims minuts o el que considera diferent criteri per a un equip i un altre. “El partit no ha estat perquè hi hagués 25 faltes nostres i 15 de seues.” Després de la derrota, la sisena de la temporada, va assenyalar que “estem fotuts com a equip, però ja s’ha vist que tenim caràcter, no llançarem la tovallola i ens aixecarem per donar la nostra millor versió diumenge contra el València”. Va afegir que “de les sis derrotes, en cinc hem perdut per menys de cinc i amb alguna pròrroga”.