HOQUEI PATINS OK LLIGA FEMENINA

Líders en solitari

El Vila-sana supera el Sant Cugat i trenca l'empat al capdavant de la taula després de les taules del Palau || Les locals s'avancen, però el conjunt del Pla d'Urgell reacciona ràpid i no dona opció

Les jugadores del Vila-sana celebren un dels cinc gols que van anotar ahir davant del Sant Cugat.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana va aconseguir ahir un solvent triomf i important triomf a la pista del Sant Cugat, que l’enfila al liderat en solitari de la Lliga. Tot i saber l’empat del Palau de Plegamans davant del Gijón al matí, el conjunt del Pla d’Urgell va jugar un partit amb ofici i sense precipitació per emportar-se els tres punts i desempatar amb el conjunt barceloní al capdavant de la taula. Tanmateix, el conjunt local, entrenat per Beto Borregán, va sorprendre en l’arrancada del matx avançant-se en el marcador.

L’equip de Lluís Rodero va sortir incòmode i va veure com Andrea Massons anotava l’1-0 al definir una bona combinació amb Laura Ambrós (7’).El Vila-sana va anar guanyant terreny, davant d’un Sant Cugat que buscava atacs ràpids i, dos minuts després, va igualar el duel amb un gol de Dai Silva, amb una rematada a mitja altura a bona passada de Vale Fernández (1-1). La bona pressió va permetre a les del Pla d’Urgell viure en camp contrari amb llargues possessions i nombroses ocasions sobre la porteria de Júlia Baldrich que, en el primer temps, només es van traduir en un altre gol, en el minut 15. Victòria Porta va rebre a la dreta i, després d’una diagonal, va trobar el gol amb un tret exterior (1-2).El segon temps va començar també amb ensurt per al Vila-sana, amb una ocasió clara d’Avilés, que Sandra Coelho va resoldre com en pràcticament totes les arribades locals.

Immediatament, Figuerola va tenir el tercer en un contraatac, però qui el va trobar va ser Dai Silva. Al 29, havia provat la portera amb un tret llunyà i, dos minuts després, a passada de Luchi Agudo, va obligar a intervenir de nou Baldrich, però el rebuig va acabar en gol (1-3). Luchi Agudo, ahir amb el paper d’assistent, va regalar un altre gol a Victòria Porta, que amb la passada de l’argentina va definir creuat en carrera per anotar el quart (1-4).La local Avilés va fallar una falta directa en el 36, però cinc minuts després va encertar amb el llançament de penal i va posar el 2-4.

Sense deixar marge per a reacció a les locals, el Vila-sana va fer el 2-5 definitiu, una rematada de Barcons a un potent enviament de Maria Porta des del centre. Amb el partit ja decidit, Lluís Rodero va fer debutar a l’OK Lliga Alèxia Costa, de només 15 anys.

“Hem de millorar l’efectivitat”El tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, va felicitar les seues jugadores després del triomf perquè “hem demostrat molt saber estar després d’un inici molt dolent i en el segon temps hem estat molt superiors per mèrit nostre”.

Rodero va destacar el bon treball de Sandra Coelho, encara que va lamentar que “hem de millorar l’efectivitat perquè hem tingut moltes ocasions”. A més, va restar importància al fet de ser líders, malgrat que va reconèixer que “sempre t’agrada veure’t a dalt”, i d’altra banda va marcar com a objectiu recuperar-se bé per al partit de demà (18.00) davant del Cerdanyola.