ELS DETALLS

El Cadí agafa aire a Leganés

Suma la vuitena victòria del curs, mostrant-se molt superior al rival || Peña i Tunstull reapareixen en un partit que les lleidatanes sempre van dominar

Laura Peña va reaparèixer amb un vistós embenat a l’espatlla esquerra.

Laura Peña va reaparèixer amb un vistós embenat a l’espatlla esquerra.ÁREA 11

El Cadí es va distanciar del descens després de guanyar ahir a la pista del Leganés (62-84), un duel que les lleidatanes van dominar i en el qual van reaparèixer Peña i Tunstull, absents per lesió al duel de EuroCup davant el Flammes Carolo. Aquest triomf permet al conjunt dirigit per Jordi Acero mirar de nou als llocs de play-off, a només una victòria de distància. No va arrancar bé l’encontre per al Cadí, amb un parcial de sortida de 5-0, però van començar a carburar les lleidatanes des de la línia exterior i amb 9 punts seguits.

Ja no abandonarien el domini. El segon triple consecutiu de Strautame va permetre a les lleidatanes col·locar-se 6-12, encara que la letona va haver d’asseure’s després de cometre la segona falta personal. Una antiesportiva de Houser i l’aparició en escena de Peña van fer que el marge s’ampliés fins als 9 punts (8-17), però les madrilenyes van saber reaccionar.

Koenen, exjugadora del Cadí aquesta temporada, va culminar un parcial de 7-0 que va tornar el Leganés a la lluita. Tanmateix, les lleidatanes es van mantenir al davant en el marcador fins al final del primer quart (20-23).El segon acte va ser decisiu. La defensa del Cadí va anul·lar per complet el rival, que es va trobar amb un parcial de sortida de 0-9, culminat amb un triple de Raventós (20-32).

El tècnic local, Nacho García, va intentar que les lleidatanes no es distanciessin, però el conjunt de Jordi Acero va posar la directa. Moltes facilitats per anotar i un Leganés trasbalsat. Kovacevic va posar la màxima renda de 19 punts (23-42) abans que arribés el primer triple de les locals, obra de la talentosa Hermida.

Va tenir temps el Cadí d’endinsar-se en la ferida del rival i, amb un triple de Raventós, va marxar al descans 21 punts a dalt (26-47).El Leganés va protagonitzar una tímida reacció en l’arrancada del tercer quart, retallant el marge fins als 14 punts després d’un parcial de 6-0 (37-51). Acero no va dubtar a aturar el matx i demanar a les seues jugadores intensitat per evitar la remuntada del rival. Va tornar la dura defensa del Cadí, mentre que Raventós es va emportar un duríssim cop a la mandíbula en una falta de Lazin que els àrbitres no van considerar antiesportiva.

Peña va castigar des del triple i van tornar els 21 punts de diferència (38-59). El tècnic local estava desesperat per la falta d’energia de les jugadores, que es van limitar a veure com Bahí, Soler i Brotons augmentaven la renda fins als 27 punts. Jankovic, de les poques jugadores destacades per part del Leganés, va tancar el tercer acte (40-65).

Només quedava per conèixer la diferència final de la victòria del Cadí, tenint en compte que l’average particular també estava en joc (55-62 al Palau). Semblava que es recuperava l’equip local, però Strautmane va acabar amb qualsevol dubte. La letona va ser l’encarregada d’elevar la diferència fins als 28 punts, mentre el tècnic local va demanar temps per només lamentar la imatge que estaven donant les seues.

La capitana Ariadna Pujol va establir la màxima renda del partit (48-78), culminant un parcial de 0-11, i va ser llavors quan les lleidatanes van entrar en una fase de letargia. Ho va aprofitar el Leganés per atacar de forma més còmoda i intentar adjudicar-se, almenys, l’últim quart. Gràcies a l’encert de la veterana Laura García, la diferència es va quedar en els 22 punts (62-84).

Així doncs, el Cadí va agafar aire respecte a la zona perillosa de la Lliga Femenina i aquest dimecres afrontarà el duel de tornada de la EuroCup amb el dipòsit ple de moral. Seran 18 punts els que haurà de defensar a Charleville-Mézières per ser a quarts de final. Jordi Acero, tècnic del Cadí, va manifestar després de la victòria contra el Leganés que “hem fet un gran partit.

En el primer quart ens han fet molts punts, però després hem estat espectaculars a nivell defensiu. Ens n’hem anat al descans amb només 26 punts rebuts i això és un bon senyal. Però també hem estat molt bé a nivell ofensiu, fent molt mal i trobant molts automatismes a nivell d’equip.

Després del descans ens ha costat una mica trobar-nos, però hem treballat al darrere, hem estat molt solidàries. En l’últim quart hem seguit en la mateixa línia i mai hem deixat de treballar. Globalment estic molt content perquè seguim en la línia del partit d’Europa i estar concentrades els quaranta minuts és el que ens fa un equip molt complicat”.

A més a més, l’entrenador de les lleidatanes va assenyalar que “era com una final per a nosaltres i l’hem tirat endavant. Ara ens queda l’enfrontament contra Tenerife per anar-nos-en més tranquils a l’aturada de seleccions”. Acero no va restar importància al matx de dimecres a Europa, però va dir que “cal anar pensant en el duel contra Tenerife”.

Finalment, el tècnic lleidatà va dir que “l’equip sap jugar en el fang, però també sabem passar-nos-ho bé compartint la pilota”.