HOQUEI WSE CUP

El Llista, a quarts!

Elimina per penals el Valdagno, després d’igualar l’eliminatòria gràcies a un gol de Jordi Badia a falta de 8 segons que va forçar la pròrroga || L’últim escull per a la Final Four serà un altre equip italià, el Bassano, amb el duel de tornada a l’Onze de Setembre

La plantilla del Lleida Llista va celebrar sobre la pista la classificació.

El Finques Prats Lleida es va classificar ahir per als quarts de final de la WSE Cup a l’eliminar per penals el Valdagno després de jugar un partidàs en el qual va igualar l’eliminatòria amb un gol de Jordi Badia (3-4) a falta de vuit segons, que va forçar la pròrroga i la tanda de llançaments, en la qual va estar més encertat que els italians (2-3).

El rival a quarts serà un altre equip italià, el Bassano, amb el partit d’anada a Itàlia, l’11 de març, i la tornada a l’Onze de Setembre dos setmanes més tard. Aquest és l’últim escull per aconseguir el pas a la Final Four, en una competició que els lleidatans han guanyat tres vegades. El Bassano també va necessitar els penals per eliminar el Grosseto.

No ho tenia fàcil el Llista al perdre a l’anada per 4-5. Però va afrontar ahir el duel de tornada de forma valenta i va acabar oferint un partidàs en què va superar un rival d’altíssim nivell. Els dos equips van oferir un duel amb alternatives, tots dos van estar classificats diverses vegades i, al final, quan el Valdagno ja celebrava la classificació, la tàctica del Llista de jugar els últims instants sense porter, amb cinc homes de pista, li va sortir bé i el 3-3 es va convertir en 3-4.

El Lleida Llista va haver de superar un arbitratge advers. A la primera part, Uri Codony ja va veure una rigorosíssima targeta blava que suposava el 2-1 i, a la segona, van assenyalar als lleidatans dos penals consecutius, el segon dels quals era el 3-3 que, en aquell moment, classificava els italians.

El partit va ser vibrant des del primer minut, amb dos equips que buscaven el gol i sense conservar res. El Llista perquè venia de perdre a l’anada i el Valdagno perquè tenia pressa per liquidar l’eliminatòria. Tots dos van tenir ocasions, encara que era el Valdagno el que disposava de les més clares. Així, al minut 11 va arribar l’1-0, obra de Paulo Emanuel García. El Llista no tenia res a perdre i va jugar amb descaradura i valentia, tancant bé les línies i buscant el gol. El va trobar només dos minuts més tard Sergi Folguera, que va llançar un potent tret des de molt lluny per batre Sgaria i col·locar l'1-1 al minut 13.

Va arribar llavors un d’aquells moments que poden ser clau en un partit. Al minut 16 després d’una polèmica blava a Codony, García va llançar, va rebutjar la bola Elagi Deitg i el refús el va introduir a la porteria el jugador de l’equip italià. Els àrbitres van ordenar tirar-lo de nou i, llavors sí, va anotar el 2-1 amb què es va arribar al descans. El Finques Prats va mantenir el bon to a l’inici de la segona part i això li va servir per capgirar el marcador. Jepi Selva va firmar el 2-2 al minut 30 i Sergi Folguera, que va tornar a firmar un gran duel, va posar el 2-3 al 35, resultat amb què s’igualava l’eliminatòria.

El mateix Folguera va poder tornar a marcar, però el llançament directe el va estavellar al pal. A deu minuts del final els àrbitres van assenyalar un penal contra el Llista i Uri Codony va aturar el llançament de Davide Motaran. Però a penes un minut més tard, en un nou penal en contra, per a desesperació de l’equip lleidatà, García no posava el 3-3. Firmava així el seu hat-trick en el qual dos dels gols van arribar mitjançant llançaments directes.

El temps corria a favor dels italians i el Llista no veia premiat l’esforç. Així es va entrar a l’últim minut i Albert Folguera se la va jugar. Va treure el porter i va posar un cinquè jugador de pista. I li va sortir bé, a falta de 8 segons Vives va llançar, la bola rebutjada pel porter va quedar morta i Badia anotava el 3-4 que portava l’eliminatòria a la pròrroga. En aquesta no hi va haver gols i, als penals, Codony en va aturar dos i Oriol Vives, Jepi Selva i Sergi Folguera van anotar per guanyar la tanda (2- 3) i l’eliminatòria.

ALBERT FOLGUERA: "HEM TORNAT A SER UN EQUIP, EM SENTO ORGULLÓS"

L’entrenador del Finques Prats Lleida, Albert Folguera, es confessava “orgullós” del que havia fet el seu equip a la pista italiana. “Sento alegria, satisfacció, tranquil·litat, pau interior... estic molt content”, explicava a SEGRE tot just acabar el partit, malgrat que va afegir que “encara que no haguéssim passat també estaria satisfet, perquè l’equip ha lluitat i ha treballat”.

Va lamentar que “hi ha hagut un moment en el qual els àrbitres ens han pressionat, però ja sabíem que això podia passar. Estic molt content pels jugadors, alguns estan creixent a marxes forçades. Estic orgullós que ha estat un grup, hem tornat a ser un equip”, va valorar.

Folguera va recordar que, malgrat la derrota per 4-5 a l’anada, “jo ja vaig dir que ens n’anàvem vius. És veritat que es pot dir que hem tingut una mica de sort en la jugada del 3-4, però era una acció de la qual havíem parlat i ens ha sortit bé”. També va admetre que havien preparat els penals. “Fins i tot teníem decidit l’ordre de tirar-los.”