Pallissa de play-off del Cadí contra el Barça

El Cadí passa per sobre del Barça per sumar el quart triomf consecutiu i mantenir-se entre els vuit primers || Segona meitat de luxe, deixant les blaugranes en 14 punts

Rakovic, Hamblin i Anderson defensen Jewel Tunstull.

Rakovic, Hamblin i Anderson defensen Jewel Tunstull.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí va fer ahir un pas de gegant cap al play-off després de passar per sobre del Barça (70-55), aconseguint la quarta victòria consecutiva i consolidant-se entre els 8 millors conjunts a falta de quatre partits per al final de la fase regular. L’equip de Jordi Acero va firmar una segona meitat excel·lent en defensa, i va deixar les blaugranes en només 14 punts i fent vibrar tot el Palau. El derbi va tenir un inici espectacular, amb un ritme endimoniat i un 7-2 de sortida per al Cadí davant de la zona del Barça.

Però el conjunt d’Isaac Fernández va saber respondre gràcies a la qualitat des de la línia exterior i, amb un 0-8, va passar a manar en el marcador. A més, Júlia Soler, que havia sortit per Strautmane, va haver d’anar-se’n a la banqueta al cometre la segona falta. Eren bons minuts de les blaugranes, que anotaven des de totes les posicions (9-13).

Però Tunstull trobava sempre el seu espai, castigant sota el cèrcol, i el primer triple de Vucetic va tornar la igualtat (15-15). No hi havia ni un moment de respir i els punts van anar en augment. El Cadí va tornar a posar-se davant després d’un triple de Watts, però Ainhoa López va donar la rèplica (20-20).

Canella va completar un parcial de 0-5 que va trencar Kovacevic i Ari Pujol, que va tornar al Palau com a blaugrana, va tancar un primer acte de bàsquet espectacular (22-24). La igualtat es va mantenir en l’inici del segon quart, mentre hi havia constants alternatives en el lluminós. Raventós va situar el seu equip tres punts davant (30-27), però les blaugranes van respondre ràpidament amb un parcial de 0-6 que va tancar la veterana Anna Cruz.

A 4:24 del descans, Acero va decidir sol·licitar el primer temps mort. El Barça va escometre i es va situar amb una màxima renda de 7 punts (32-39) abans de la tercera personal de Vucetic. Un triple de Raventós va frenar l’eufòria a la banqueta visitant i hi va haver temps mort a 1 minut del descans.

Rakovic i Soler, sobre la botzina, van tancar una primera meitat plena d’alternatives, però que es va emportar el Barça per 4 punts (37-41).El derbi prometia emocions fortes a la segona part i el Cadí, com de costum, va ajustar la defensa per lluitar per la victòria. Raventós va obrir el tercer període amb un altre triple i la nord-americana Tunstull es va posar l’equip a l’esquena per a un 8-1 de sortida que va provocar l’aturada d’Isaac Fernández quan amb prou feines havien passat tres minuts (45-42). Anderson va anotar la primera cistella de camp per al Barça al tercer quart, un triple, poc després, però el Cadí era intens en defensa i aconseguia una vegada i una altra recuperar pilotes.

El Barça no sabia frenar l’empenta de les lleidatanes, que van firmar un parcial de 10-0 determinant. Bahí va posar el 56-45 i va obligar el tècnic visitant a tornar a demanar temps mort a 2:09 per al final del període. Les blaugranes van poder frenar lleument les urgellenques, que van entrar en els últims 10 minuts eufòriques i amb 9 punts de marge (58-49).El conjunt d’Acero va decidir el partit en l’arrancada d’aquest últim acte, assecant per complet el Barça.

Un 6-0 va fer que la diferència es disparés fins als 15 punts (64-49) i que el tècnic visitant esclatés, recriminant a les seues jugadores la falta d’actitud. Les blaugranes no van anotar fins que faltaven 4:15 per al final del partit, mentre que el Cadí seguia amb un ritme altíssim en defensa. Vucetic, que s’enfrontava al seu exequip, va anotar un triple amb què la màxima va ascendir als 16 punts (69-53) i la tímida reacció del Barça va provocar que Jordi Acero aturés el partit a 2:49 del final.

Va voler demanar intensitat a les jugadores fins al final, ja que també estava en joc el basket average (47-42 en l’anada). No hi va haver por de perdre’l, ja que el Barça va continuar negat i el Palau era una festa mentre la diferència creixia. Raventós i Kovacevic, amb un triple, van fer que se situés en els 18 punts i la letona Strautmane va tancar el partit amb el 75-55.

Les jugadores del Cadí i tot el Palau van esclatar de joia, ja que era un matx vital i el play-off és cada vegada més a prop.

“Estem on ens mereixem pel treball que hem fet”

El tècnic del Cadí, Jordi Acero, va assenyalar després de l’encontre que “era un partit important i al principi hem tingut dificultats per trobar fluïdesa. En defensa també hem estat una mica toves.

Havíem d’atacar la seua zona, ser verticals i hem pogut trobar el nostre feeling. Hem compartit molt bé la pilota a la segona meitat, sent generoses. Ha estat un partit vibrant per a les jugadores de la pista, de la banqueta i tota la grada”.

L’entrenador va assegurar que està molt feliç “per tots els que formen el club. Estem on ens mereixem pel nostre treball i no podem relaxar-nos perquè queden quatre jornades per ser ambicioses”. Acero va voler dedicar la victòria a Laura Peña, recentment intervinguda de l’espatlla, i a la seua àvia, que va morir aquesta setmana.

“Ha estat una setmana complicada i va per elles”, va dir. El tècnic va voler incidir que “l’ambient que hi ha al Palau és espectacular. No hi ha paraules per agrair el suport”.