FUTBOL LLIGA F

El Barça sentencia la Lliga

L'equip blaugrana s'emporta el clàssic per la mínima, amb un gol de penal en el tram final || El Reial Madrid es queda a 13 punts, a falta de set jornades

Fridolina Rolfö celebra el gol, convertit de penal, que va significar el triomf en el clàssic amb el Madrid.EFE/ALBERTO ESTÉVEZ

El Barcelona es va emportar ahir un altre clàssic davant del Reial Madrid, amb un solitari gol de penal de Rolfö en el tram final i pràcticament sentencia la Lliga al deixar les blanques a 13 punts de diferència a falta de set jornades. De totes maneres, el Reial Madrid va posar molt difícils les coses a les blaugranes, gràcies a un ferri sistema defensiu que va impossibilitar l’habitual joc d’atac fluid blaugrana i que va estar a prop de finalitzar amb la inacabable ratxa de triomfs del Barcelona en la competició de la regularitat.L’acció perillosa va ser del Barça. Aitana es va trobar en el minut 5 una pilota dins de l’àrea i la va enganxar a sobrebot.

El tret anava a porteria, però Ivana Andrés va desbaratar l’intent. Cap dels equips es va atansar tant durant la resta de la primera mitja hora malgrat que el Barça va posar moltes centrades, sempre desbaratades per la defensa blanca. En el 33, les blaugranes van posar a prova per primera vegada Misa Rodríguez, amb un cop de cap de Crnogorcevic en un córner.

La segona meitat va començar amb més espais, encara que la primera ocasió va arribar en una falta de Mapi León que va atrapar Misa. El Madrid, gairebé inadvertit en atac, va tornar a recompondre’s en defensa però va estar a punt d’encaixar en el 66, amb un error de la portera, que va acabar amb una rematada desviada de Guijarro. Finalment, el Barça va enderrocar la defensa blanca, gràcies a un penal d’Athenea sobre Salma, quan l’atacant es disposava a rematar.

Rolfö el va convertir en el minut 78 (1-0) i va segellar un triomf que el Madrid hauria pogut evitar amb una ocasió de Toletti, atrapada per Paños.