Hoquei

Golejada còmoda del Vila-sana davant el Mataró (7-1)

El Vila-sana supera el Mataró amb un hat-trick de Vale Fernández i doblet de Dai Silva, arredonint la golejada els gols de Julieta Fernández i Maria Porta | La victòria del Cerdanyola a Fraga certifica el descens matemàtic de l'Alpicat

Vale Fernández marca un dels tres gols que va firmar ahir davant del Mataró.

Vale Fernández marca un dels tres gols que va firmar ahir davant del Mataró.JOAN GÓMEZ

El Vila-sana va sumar ahir una còmoda golejada davant del Mataró (7-1), que el deixa molt a prop d’assegurar matemàticament la segona posició a la Lliga. Tres dies després de segellar la històrica classificació per a la Final Four de la Champions femenina d’hoquei, que afrontarà el cap de setmana del 29 i 30 a Lisboa, el Vila-sana no va donar mostres de fatiga i va sumar una nova victòria amb una gran exhibició de joc ofensiu i amb l’efectivitat golejadora que reclama a l’equip el seu entrenador, Lluís Rodero. Va segellar el triomf amb un hat-trick de Vale Fernández i un doblet de Dai Silva, i van arredonir la golejada Julieta Fernández i Maria Porta.

En canvi, la victòria del Cerdanyola ahir a Fraga (1-3) condemna matemàticament al descens l’Alpicat. Amb 6 punts en joc, als tres que podria assolir –Bigues i Riells, Igualada i Las Rozas– els falten 9. Pot guanyar els seus dos partits, però és impossible que els seus rivals perdin els tres, ja que Igualada i Bigues i Riells s’enfronten el cap de setmana. Pot aspirar a quedar tercer per la cua i salvar-se en cas d’alguna renúncia.

El Vila-sana no volia complicacions i es va posar ràpidament a buscar una victòria que li permet mantenir la persecució al líder, el Palau de Plegamans. Amb prou feines havia transcorregut el primer minut de joc quan va arribar l’1-0 amb una rematada de Dai Silva. El Vila-sana, que va pressionar molt bé, va recuperar moltes boles i va buscar sempre la porteria rival, va marcar el 2-0 als cinc minuts en una rematada de Vale Fernández, que ahir va ser demolidora en els llançaments de llarga distància. Davant d’un Mataró que no aconseguia reaccionar el Vila-sana va seguir buscant el gol, amb ganes de tancar el partit aviat i abans del quart d’hora ja dominava per 4-0. Dai Silva va repetir amb una gran rematada en el minut 12, mentre que Julieta Fernández va superar amb habilitat la portera visitant al minut 15. Encara que l’equip del Pla d’Urgell va continuar generant ocasions, amb aquest resultat es va arribar al descans.

El Mataró va sortir a la segona part amb intenció de no veure’s tan dominat, però un nou gol de Vale Fernández, el 5-0, el 28, va deixar molt tocat l’equip barceloní. Tot i que Aina Lleonart va fer el 5-1 en la jugada següent (29’), no va ser més que un miratge, ja que al 31 Vale Fernández completava el seu triplet amb el 6-1 que deixava sentenciat el duel. L’únic dubte era el resultat final i Maria Porta el va deixar amb el 7-1 en el 34. En l’últim quart d’hora ja no hi va haver més gols, malgrat que el Vila-sana va gaudir de diverses ocasions.

L’equip visitarà dissabte al líder, el Palau de Plegamans, amb la intenció d’emportar-se la victòria i la setmana que ve prepararà la seua gran cita amb la història, la Final Four de Lisboa. Al final del matx Lluís Rodero es mostrava molt satisfet tant amb la victòria com pel joc de l’equip. “Penso que hem jugat un bon partit, hem estat superiors i el fet que hàgim marcat l’1-0 tan aviat ens ha donat tranquil·litat”. El tècnic afegia que “hem pressionat bé, hem recuperat la bola amb rapidesa i a més de crear ocasions, hem marcat gols. Ha estat un encontre tranquil”, resumia.

“També hem pogut fer moltes rotacions i això és positiu de cara als importants partits que ens venen ara”.

El Bigues i Riells, rival a la Copa

El Vila-sana s’enfrontarà amb el Bigues i Riells als quarts de final de la Copa de la Reina, segons va oferir el sorteig que es va fer ahir a Calafell, escenari de la competició que es disputarà entre l’11 i el 14 del proper mes de maig. El torneig començarà el dijous dia 11, amb els enfrontaments Manlleu-Fraga i Palau de Plegamans-Liceo, mentre que divendres 12 jugaran Gijón-Mataró i Vila-sana-Bigues i Riells. En el cas que les del Pla d’Urgell passin ronda s’enfrontaran a les semifinals de dissabte amb el guanyador que surti del Gijón-Mataró. La final serà diumenge dia 14.