MOTOCICLISME MOTOCRÒS

Monné domina a Bellpuig i és segon a la general

El pilot local va ser el més ràpid a la classificatòria de la categoria MX2

Bellpuig va acollir ahir la sessió de classificatòries a les categories MX1 i MX2, a més de la primera mànega de MX125.JOEL MOLINA

Adrià Monné va sumar els 5 punts en joc a la classificatòria d’MX2 de la sisena prova del Campionat d’Espanya de motocròs, que acull Bellpuig, i va escurçar la pugna pel títol de la categoria, ja que el líder Gerard Congost va acabar en tercera posició. Monné va firmar un crono de 19:29.308, per imposar-se a Nilsson i Congost, que va sortir en desena posició i va poder remuntar. Amb els punts que s’atorguen als cinc primers de les mànegues de dissabte, el pilot de Bellpuig ocupa el segon lloc de la general i supera Víctor Alonso, que va abandonar quan era tercer.

Avui es disputen les dos carreres, després de les quals Adrià Monné podria sortir líder del circuit de Bellpuig. D’altra banda, José Antonio Butrón va ser el dominador en la classificatòria d’MX1, al retallar diferències al líder del campionat, Carlos Campano, que va acabar segon. Amb Butrón al capdavant, darrere hi va haver una intensa lluita.

Xurxo Prol, Francesc Mataró i Ander Valentín van ser els protagonistes, però, arribant des de darrere, Campano es va ficar a la baralla. Va ser avançant rivals fins a situar-se segon, amb la mirada posada en el seu màxim oponent pel títol, Butrón. El pilot de TRT Motorcycles no va aconseguir caçar-lo.

D’aquesta forma, Butrón es va imposar amb un crono de 19:06.849, Campano va creuar la meta en segona posició i Simeó Ubach, després d’una caiguda de Prol durant l’última volta, va ser tercer. Finalment, a MX125, Salvi Pérez va ser el guanyador de la primera mànega puntuable al superar Elías Escandell. Carlos Salvador va entrar en tercera posició, però una sanció per saltar amb bandera groga atorgava el podi a Francisco García Ocaña.

Aquest també va ser penalitzat amb cinc llocs i el beneficiat va ser finalment Carlos Prat.